avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate face contestatie la executare?
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate face contestatie la executare?

Buna ziua,
O sa va redau mai jos speta mea,cu rugamintea de a ma ajuta si pe mine daca puteti;deci:
- la inceputul anului am pierdut un proces cu privire la plata unor bani (nu mai conteaza in ce domeniu);in hotararea judecatoreasca mi se spune ca am de plata suma de "X lei reprezentand cheltuieli de judecata" si " suma ce va rezulta dupa intrunirea comisiei de evaluare ce are obligatia legala de a o stabili"
Asadar,hotararea judec.imi spune ca am de plata atat o suma cu titlu de cheltuieli de judecata,cat si o suma care(conform unei HG) se stabileste de catre o comisie formata la cererea prefectului,din reprezentanti ai mai multor organisme

Ieri primesc o instiintare de incepere a executarii silite din partea unui executor judecatoresc care imi ataseaza la ea si o incheiere pronuntata in camera de consiliu prin care se stabileste faptul ca se incuviinteaza executarea silita pentru titlul executoriu reprezentand hotararea judecatoreasca,punandu-mi-se in vedere sa platesc : cheltuielile de judecata din hotarare,cheltuielile de executare(care sunt fff mari) si suma de bani ce se va calcula de comisia de specialitate.

Acum intreb:este normal sa platesc cheltuieli de executare pt o suma ce nu este certa(pt ca inca nu a fost stabilita ,procedura fiind greoaie in acest caz dar nu am facut eu legea)?
Executorul imi spune la telefon faptul ca aceasta suma este provizorie,ea urmand a fi mult mai mare.

Si cum sa fiu executat silit pt acesta suma nedeterminata la acesta ora,cu atat mai mult cu cat nu se pune problema neplatii(dupa stabilirea sumei,in ziua urmatoare s-ar fi facut plata).

Sa fac contestatie la executare? si unde?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters297103 , utilizator 17:25, 19 August 2013
Contestatia o faceti la judecatoria carea incuviintat executarea silita. Va pot executa doar pentru cheltuielile de judecata, nu si ptr suma ce nu a fost inca stabilita. Verificati daca onorariul este in conformitate cu prevederile legale.


Pentru creantele in valoare de peste 1.000 lei, dar pana la 50.000 lei inclusiv, onorariul minim este de 75 lei plus un procent de 2% din suma care depaseste 1.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite. Onorariul maxim ce poate fi practicat este de 10% din suma reprezentand valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.
Pentru creantele in valoare de peste 50.000 lei, dar pana la 80.000 lei inclusiv, onorariul minim este de 1.175 lei plus un procent de 2% din suma care depaseste 50.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite. In acest caz, onorariul maxim este de 5.000 lei plus un procent de pana la 3% din suma care depaseste 50.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.
Pentru creantele in valoare de peste 80.000 lei, dar pana la 100.000 lei inclusiv, onorariul minim este de 1.775 lei plus un procent de 1% din suma care depaseste 80.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite. Onorariul maxim ce poate fi practicat de executori in aceasta situatie este de 5.900 lei plus un procent de pana la 2% din suma care depaseste 50.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.
Pentru creantele in valoare de peste 100.000 lei, dar pana la 400.000 lei inclusiv, onorariul minim este de 2.500 lei plus un procent de 1% din suma care depaseste 100.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite;
Pentru creantele in valoare de peste 400.000 lei, onorariul minim este de 5.500 lei plus un procent de pana la 0,5% din suma care depaseste 400.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite. In cazul in care, la calculul onorariului maxim se foloseste un procent de pana la 0,5% inclusiv, pentru calculul onorariului minim datorat se aplica acelasi procent care a fost folosit si pentru calculul onorariului maxim.


Cheltuielile de judecata sunt de 650 lei(ma incadrez la creante intre 1.000 -50.000 lei?).
Obiectul contestatiei ar fi anularea executarii silite pt suma nedeterminata inca?

Pentru creantele in valoare de peste 500 lei, dar pana la 1.000 lei inclusiv, onorariul minim este de 50 lei plus un procent de 5% din suma care depaseste 500 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.


Vedeti in procesul verbal de stabilirre cheltuieli, din ce se compune suma solicitata ca si cheltuieli de executare.
Da, contestati executarea pentru suma inca nestabilita, deci nescadenta ( neexigibila)
Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
ContSters214341, utilizator
Contestatia o faceti la judecatoria carea incuviintat executarea silita.


eu nu am inteles de ce instanta care a incuviintat e instanta de executare in conditiile n care incheierea de incuviintare e valabila in toata tara........?

apoi creanta e lichida....fiind determinabila:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cheltuieli - contestatie teodora.nenciu teodora.nenciu Buna ziua, As dori sa-mi spuneti daca stie cineva despre cum se stabileste valoarea cheltuielilor cu executarea. Valoarea acestor cheltuieli reprezinta ... (vezi toată discuția)
Onorariu executor judecatoresc Mirovi Mirovi Care este suma maxima sau cota procentuala ce poate reprezenta onorariul executorului judecatoresc (exclusiv cheltuielile administrative si procedurale) din ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare silita ContSters413966 ContSters413966 Buna! am primit o adresa de la judecatorie unde scrie ca trebuie sa achit taxa pt xero copiere a dosarului executional, dar nu scrie unde se plateste.In ... (vezi toată discuția)