avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare judecatoreasca
Discuție deschisă în Executare silită

Executare judecatoreasca

Buna seara,
Am primit o instiintare de plata de la un executor judecatoresc. Trebuia sa platesc o sulta si cheltuielile de executare. Am platit sulta imediat si am incercat sa negociez cu executorul cheltuielile. Am depus in acest sens o cerere in scris. Dupa multe insistente telefonice, mi s-a comunicat ca nu doresc negocierea. Am platit sulta si am fost la Judecatorie unde am deschis o actiune pentru a diminua cheltuielile in conformitate cu munca depusa de executor (a cerut onorariul maxim pentru o foaie cu 21 de randuri). L-am instiintat in scris ca am platit sulta si ca l-am chemat in judecata pentru diminuarea cheltuielilor. Am primit termen ianuarie 2012. Azi primesc o instiintare de la el ca mi-a pus poprire pe cont. Poate face acest lucru? In definitiv este o suma de 11.500 RON, eu am fost de buna credinta, am platit sula (67.300 RON), dar mi se pare oneros sa platesc aproape 3.000 EURO pentru o hartie., Dat fiind ca procesul incepe in ianuarie 2012, nu pot face nimic pentru a ridica poprirea pe cont? Puteti sa ma sfatuiti cum sa procedez?
Multumesc de ajutor,

Antoanela C
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:11, 9 Iunie 2011
Buna ziua,
AS mai avea o intrebare. Daca eu am platit sulta, pot sa imi puna poprire asupra conturilor pentru cheltuielile de executare? Pentru aceste cheltuieli ei nu au decizie de plata data de un tribunal.In adresa pe care am primit-o de la ei se specifica "Va aducem la cunoatinta ca s-a infintat poprire asiupra conturilor dvs ..... reprezentand debit, onorariul executorului judecatoresc." Este legal?m Si daca i-am anuntat ca am contestat onorariul, nu trebuie sa astepte pana la proces?
Multumesc,
AntoanelaC

In cazul executarii silite a creantelor avand ca obiect plata unei sume de bani, onorariile maxime sunt: b) pentru creante in valoare de peste 50.000.lei, dar pana la 80.000.lei inclusiv, onorariul maxim este 5000 lei plus 3% din suma ce depaseste 50.000. lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.(Ordinul MJ nr.2550/C/2006)

[ link extern ]

Procesul-verbal de stabilire a cheltuielilor de executare este titlu executoriu.
Pentru a nu se mai continua executarea, trebuia sa solicitati si suspendarea executarii silite pe calea contestatiei la executare.Posibil ca sa fie tardiva, o astfel de solicitare, ulterioara...(este doar o ipoteza-nu cunosc amanuntele).

In plus, cred ca ar trebui sa va completati cererea (la primul termen) si cu un capat de cerere referitor la intoarcerea executarii silite (daca deja vi s-a pus poprire pe conturi si veti fi executata silit pana la primul termen de judecata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli executare silita VAYA VAYA In urma unei sentinte civile unde am cerut iesirea din indiviziune s-a stabilit ca eu sa platesc o sulta proprietarului minoritar. Imediat acesta a mers la ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog! executare judecatoreasca si cheltuieli AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am pierdut procesul de divort cu fostul meu sot. Sentinta a fost declarata irevocabila in data de 10.02.2011. Prin aceasta sentinta aveam sa ii ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc babule babule Exista un procent minimal sau maximal obligatoriu pentru ca un executor judecatoresc sa isi solicite cheltuielile cu executarea silita. In cauza este ... (vezi toată discuția)