Am pierdut procesul de divort cu fostul meu sot. Sentinta a fost declarata irevocabila in data de 10.02.2011. Prin aceasta sentinta aveam sa ii platesc fostului meu sot 67.328,82 lei. Nu stiu unde locuieste, nu ii stiu numarul de telefon, asa ca nu am avut cum sa iau legatura cu el pentru a stabili cum sa ii platesc si in ce cont. Astazi primesc o somatie de la un executor judecatoresc care ma someaza sa platesc intr-o zi suma de 68.531,16 lei (difera fata de suma din hotarare + 11.319,5 cheltuielile executorului judecatoresc (6889.36 onorariu executor, 4.000 lei onorariu avocat si 430.14 lei cheltuieli diverse (inregistrare dosar, formare dosar, emitere somatie, redactare adresa, cheltuieli transport si posta etc). Eu vreau sa ii platesc banii datorati dar nu si banii executorului care nu a facut nimic altceva in afara de a trimite o hartie. Pentru ce a fost nevoie sa se plateasca si avocat? Eu nu am primit nici o alta instiintare unde sa platesc, nu m-am opus platii. Va rog frumos sa ma ajutati urgent cu un raspuns.
Multumesc,
Antoanela
din practica, acele procente se aduna... de ex: 10% pana la suma de X lei + 5% din suma cutare +3% + 1% din suma cutare etc. . Si asa se ajunge la onorariul acela mare.
Moda cu avocatul....acolo se poate diminua. E mult 4000 lei pt a pune in executare un titlu...
Dar la noi se poate orice....
Este adeverat ca se aduna. Dar acela este procentul maxim, ce se aplica in cazul in care se ajunge la scoaterea la licitatie, evaluari si alte cele. Nu atunci cand se plateste imediat cum se trimite somatia de plata. De aceea exista un minim si un maxim. Oricum, daca nu resusesc sa ma inteleg cu executorul judecatoresc voi depune contestatie. Am tot studiat si citit si exista precedente in justita romana unde s-a aprobat scaderea onorariilor - atat pentru avocat cat si pentru executor. Pare un pic dificil, dar eu nu ma las. Un avocat ma poate costa maxim 500 lei dar economisesc 8000 lei.
Poate cineva sa imi raspunda la intrebarea mea de mai sus? Platesc sau nu inainte de rezolvarea contestatiei?
Salutari la toata lumea,
Antoanela
Cheltuieli executare
Vandrei
Buna seara,
Datorez suma de 2000 lei, pe care trebuie sa o achit, care reprezinta cheltuieli de judecata. Sunt dispus sa o platesc, dar partea adversa, cu ... (vezi toată discuția)