avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Persoana vătămată( cel care a reclamat o ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Persoana vătămată( cel care a reclamat o contravenție) poate fi și martor?

Buna ziua. Intr.un proces verbal de contravenție poate fi cel care a sesizat contravenția și martor în același proces verbal?
Cel mai recent răspuns: nae2012 , utilizator 00:20, 12 Octombrie 2019
NCPP-Art 115:
Capacitatea de a fi martor
(1) Orice persoană poate fi citată și audiată în calitate de martor, cu excepția părților și a subiecților procesuali principali.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
adriandimitriu, utilizator
Cel care a sesizat contraventia e un tert nu are calitate de parte. Tu te judeci intr-o plangere contraventionala cu institutia care a a aplicat contraventia.
cel care a sesizat contraventia are desigur un interes direct, astfel ca ar putea (nu e obligatoriu) sa fie/ devina un subiect procesual.
asta stabileste instanta in cazul in care contravenientului ii trece prin cap sa conteste sanctiunea.
Sancțiunea e contestată. Dar în proces te judeci cu instituția din care face parte agentul constatator.

Adrian Dimitriu a scris:

cel care a sesizat contraventia are desigur un interes direct, astfel ca ar putea (nu e obligatoriu) sa fie/ devina un subiect procesual.
asta stabileste instanta in cazul in care contravenientului ii trece prin cap sa conteste sanctiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de amenda incheiat in lipsa carmen ala carmen ala Ce putem face in situatia in care o institutie de control sustine ca a incheiat un proces verbal de amenda in lipsa, in conditiile in care nu ne-a fost adus ... (vezi toată discuția)
Cerere de apel adrianito66 adrianito66 As vrea o evaluare a cererii de apel pe care am facut-o nefiind reprezentat de avocat. Domnule presedinte, Subsemnatul ........... Consider ca ... (vezi toată discuția)
Validitate proces verbal Ghita_Ion Ghita_Ion hello. m-a oprit politia azi si a vrut sa imi dea amenda ca nu aveam actele si ca nu purtam centura. I-am convins sa imi dea doar pt centura. Neavand actele ... (vezi toată discuția)