avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bucătar cu psoriazis
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bucătar cu psoriazis

Dacă am psoriazis, pot lucra ca bucatar?
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:35, 11 Octombrie 2019
O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.

Daca medicul de medicina muncii, in urma evaluarii starii dvs. de sanatate considera ca sunteti apt pentru a presta o astfel de activitate, atunci puteti sa lucrati ca bucatar.

HG 355/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor
VI. PERSONALUL DIN SECTOARE SPECIALE, CU RISC DE TRANSMITERE A BOLILOR INFECŢIOASE DIRECT SAU INDIRECT(PRIN ALIMENTE, APĂ ETC.)Fişa 128. Sectorul alimentar
.....
2. Personalul care lucrează nemijlocit la prepararea alimentelor în bucătăriile unităţilor de alimentaţie publică şi colectivă, în laboratoare de semipreparate culinare, de cofetărie, de îngheţată şi de băuturi răcoritoare
....

Contraindicaţii:
- afecţiuni dermatologice transmisibile, acute sau cronice (furunculoze, piodermite)
- boli infectocontagioase în evoluţie
- leziuni tuberculoase pleuropulmonare evolutive
Avand afectiuni dermatologice nu veti primi "apt" pentru meseria respectiva pe fisa de aptitudine emisa de catre medicului specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale. Fara fisa de aptitudine nu puteti fi angajat cu CIM. Exista risc pentru consumatori/ clienti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am o pizzerie unde a fost depistat un angajat cu ... Tudoramihaela Tudoramihaela buna ziua ! Am o pizzerie unde a fost depistat un angajat cu tbc . Ce trebuie sa fac in aceasta situație (vezi toată discuția)
Virus hepatic b si locul de munca sorinelo sorinelo sotia are virus hepatic b care nu este activ si nu este incadrata la nici o boala si nu face tratament in acest sens, viremia este in parametri normali, la ... (vezi toată discuția)
Analize vanzator alimentatie publica lydy lydy Buna ziua, Ce analize sunt obligatorii pt vanzator in alimenaie publica? (vezi toată discuția)