avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata c.m.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata c.m.

cum se calculeaza plata concediului medical (baza de calcul) ?
Cel mai recent răspuns: Marioara Maftei , utilizator 14:06, 1 Decembrie 2009
Se face media zilnica a veniturilor din ultimele 6 luni (daca nu are 6 luni lucrate este suficient o luna, stagiul minim de cotizare).
Procentul este in functie de codul inscris in cm.
Buna ziua,
se ia total venit brut din ultimele 6 luni( dupa caz) si se imparte la numarul de zile total lucrate( zile concediu odihna, zile concedi boala, zile efectiv lucrate).Nu se iau in calcul zilele fara plata( absente, invoiri, nemotivate).
Se obtine astfel baza de calcul. Se aplica procentul de pe CM ( 75, 85, 100%, dupa caz) , se inmulteste cu numarul de zile de concediu medical ( nr zile lucratoare) si va da suma bruta.Din aceasta suma se vor trage taxele aferente si va rezulta suma neta.
dupa cum se intelege din explicatia dv.in a doua si a treia luna consecutiva de c.m. baza de calcul se micsoreaza; nu cred!
Baza de calcul nu se micsoreaza, doar variaza in functie de veniturile obtinute in lunile anterioare.Poate fi mai mare sau mai mica.

Alte discuții în legătură

Calcul risc maternal Tigantele93 Tigantele93 Cum se calculeaza riscul maternal daca eu am net 1200 ?? (vezi toată discuția)
Plata salariului cand sunt in concediu medical Gabriel Leu Gabriel Leu Buna ziua . Daca sunt in cm. avand un salariu net de 2000 lei , cat ar trebui sa primesc . Mentionez ca am fost operat pe 29-04-2016 si am fost externat pe ... (vezi toată discuția)
Calcul cm dumitruniculaie dumitruniculaie cum se calculeaza CM -75% toata luna si ce retineri se fac un ex concret daca se poate va multumesc! (vezi toată discuția)