avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sold casa mare la final de an
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sold casa mare la final de an

Buna ziua,
detin un srl-d cu asociat unic din iunie 20117. Contabila ma anuntat acum ca am sol casa foarte mare in conditiile in care am avut si cheltuieli si incasari cu chitante. Intrebarea mea e - daca platesc dividende (5%) cit e peocentul, la finalul anului nu trebuie sa am soldul de casa zero ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristina-gabriela , utilizator 20:03, 13 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e o limita a acestui sold data in lege dar trebuie ca la un eventual control sa puteti pune in numerar pe masa acesti bani. Acum in aceasta luna puteti da ca dividende catre asociat tot profitul inregistrat in balanta la 31 decembrie 2018 si la aceeasi data sa platiti si impozitul pe dividende 5%..
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns, dar am precizat ca sunt asociat unic si atunci cui sa dau profitul ?! Concret, daca firma functioneaza 10 ani inseamna ca voi avea sold de ordicnul zecilor de mii ???
Societatea, persoana juridica, este persoana de drept distincta de asociatul unic, persoana fizica. Ca urmare, profitul societatii nu poate intra in posesia asociatului unic decat dupa repartizarea acestuia sub forma de dividende si plata impozitului si - daca este cazul - a CASS.

Aceasta se face cel mai devreme dupa expirarea trimestrului calendaristic si aprobarea bilantului contabil.
In acest caz si casa va fi pe zero la inceput de an, presupun.
Da. Platind dividendele soldul din casa scade corespunzator.

Alte discuții în legătură

Dividende costicul costicul Am dividende in valoare de 111500 lei.Cand trebuie sa platesc impozitul si sa depun declaratia?Daca nu am bani in casa sau banca, pot sa le platesc esalonat? (vezi toată discuția)
Retragere dividende 2018 2019 radulucian 22 radulucian 22 Pentru acesti 2 ani se retrag dividende pe admin, in cursul 2019, totalul depasind 12 salarii minime. Se plateste impozit 5% dividende la ridicare Se ... (vezi toată discuția)
Cat la suta din profitul exercitiului 2021 pot repartiza pe dividende? ionela11 ionela11 Buna ziua, Cat la suta din profitul exercitiului 2021 pot repartiza pe dividende?..impozitul trebuie cuprins si declarat in decl 100 cu termen astazi ... (vezi toată discuția)