avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cui sa ma adresez, avocat sau notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cui sa ma adresez, avocat sau notar

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu o informatie, unde sa ma duc, la avocat sau la notar.
Situatia este urmatoarea:
Bunicul si bunica au avut 4 copii. Bunicul a murit in 2010, nu s-a facut succesiunea. intre timp unul din cei 4 copii a murit. Nici unul din cei trei copii supravietuitori(1 fiu si 2 fiice) nu pot avea grija de bunica, asa ca o fac eu, fiul unei fiice. Bunica vrea sa imi lase mie casa(casa si terenuri sunt pe numele bunicului decedat), insa fiul nu este de acord. De fapt el nu este de acord cu nimic, este impotriva a orice, mai mult ii alearga si ameninta pe oamenii pe care ii platesc sa o ajute pe bunica cand nu pot eu. Cele 2 fiice(mama + matusa mea) ar renunta la mostenire, daca mi-ar reveni mie, fiind in conflict cu fratele lor. fiul a locuit in casa pana acum cateva luni, acum mutandu-se, insa nu a platit impozit niciodata, drept urmare acum s-a ajuns la aproape 5000. Chiar daca voi continua sa o ajut pe bunica, nu as plati impozitul si alte cheltuieli existente, in situatia in care nu imi revine nimic, mostenirea neavand o valoare prea mare, casa si cateva loturi de teren.
Pot face ceva la notar? Bunica are 82 de ani si o sanatate precara, deplasandu-se cu mari dificultati, imi imaginez ca nu mai traieste saraca pentru un proces in instanta de cativa ani. Multumesc tuturor pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2019
recekghiata, utilizator
Cel mai recent răspuns: recekghiata , utilizator 14:08, 18 Octombrie 2019
Buna seara,
Mergeti in instanta, dezbateti succesiunea de pe urma bunicului si matusa, mama si bunica sa va doneze cotele lor.
multumesc de raspuns, speram ca bunica sa poata face un testament. aditional, impozitele de la primarie vin pe numele bunicii, daca le platesc eu, le pot recupera de la mostenitori la succesiunea bunicului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)
Împărțire bunuri MirelaIonela MirelaIonela Bunicul meu pe al cărui nume este actul de proprietate este decedat, la fel si sotia, el avea 2 copii : tatăl meu (decedat) si inca o fata. Si eu mai am o ... (vezi toată discuția)
Acte originale geanus geanus buna seara. va rog sa ma lamuriti intr-o problema. sunt mama unui baietel de 9 ani , al carui tata a decedat in noiembrie 2015. bunica traieste. refuza sa ... (vezi toată discuția)