avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme service auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme service auto

Am mandatat un service auto sa se ocupe de dosarul de dauna. Asiguratorul a stabilit dauna totală,dat fiind că reparația prezumptiva depășește valoarea masinii si mi-a oferit variante de despăgubire, iar in cazul in care nu sunt de acord cu oferta, reparația autovehiculului in limita maximă de despăgubire. Nu doresc reparația, iar cand am anunțat service-ul mi se spune ca ei au comandat deja piesele. Sunt in perioada in care trebuie sa dau un raspuns asiguratorului si nu stiu ce sa fac. Ideea e ca nu vreau sa fiu obligata sa repar o masina ale carei reparatii depasesc cat face ea. Este legal ca service ul sa faca o comanda fara acordul meu astfel încât să fiu obligată să aleg varianta repararii? Mentionez ca am facut greseala ca sa nu cer contractul prin care am mandatat service-ul să se ocupe de dosar. Dar chiar si asa este legal sa fiu obligată să continui reparația la ei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
Tuti Popescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:10, 12 Octombrie 2019
cum adica fara acordul dvs? tocmai ce ati scris ca i-ati mandatat.
daca nu doriti reparatia, negociati rezilierea intelegerii, returnarea pieselor/ anularea comenzilor in curs si achitati doar cheltuielile de aprovizionare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Octombrie 2019
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am obligatii fata de service auto? d2014 d2014 Am deschis un dosar de dauna dupa care am contactat un service pentru a vedea ce se poate face. Ulterior, spunandu-mi cei de la service ca dureaza, am ... (vezi toată discuția)
Termen rezolvare dosar de daună: în cât timp de la întocmirea lui trebuie reparată mașina? Eulore Eulore Bună ziua va rog sa îmi spuneți în cât timp de la întocmirea dosarului de dauna trebuie reparata mașina? Și anume în data de 20 nov 2018 am fost ... (vezi toată discuția)
Dauna rca nerezolvata cristiangeorge22 cristiangeorge22 Buna ziua. Am un dosar de dauna RCA (eu fiind partea pagubita), la o societate de asigurari. Din nefericire nu este una de prea buna calitate, dar nu eu am ... (vezi toată discuția)