avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine suportă comisionul băncii la plata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine suportă comisionul băncii la plata întreținerii în cont bancar?

În cazul plății întreținerii în cont bancar cine suportă comisionul băncii? Nicăieri la avizier sau prin alte metode nu am fost anunțați de existența acestui comision.
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: georgeiuly , utilizator 09:25, 30 Decembrie 2019
4 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Comisioanele bancare se împart pe CPI ca orice cheltuiala pe servicii bancare conform art. 85 din legea 196 /2018. Oug 113 /2009 spune ca la un transfer bancar, fiecare, plătitor și beneficiar își suporta doar comisioanele aferente băncii sale. Dacă asociația percepe acest comision ca fiind al plătitorului se poate reclama la ANPC încălcarea art. 116 și 117 din Oug 113 /2009, iar amenda pentru aceasta este de minim 50000 RON, conform art. 181 din aceeași ordonanță. Orice banca are afișată pe site o declarație de conformitate cu Oug 113.
Mulțumesc frumos. Și cine va plăti acea amendă? În condițiile în care sunt bănci care nu percep comisioane la încasare, normal ar fi ca răspunderea să fie a celui care a semnat un contract dezavantajos pentru locatarii cărora ar trebui să le apere interesele.
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acea amendă o va plăti persoana vinovată din asociație, care nu pricepe temeiul legal. Procedura ANPC presupune sa atașezi la reclamația online o dovada ca ai încercat inițial sa comunici cu asociația, contestând reținerea comisionului bancar, în baza Oug 113.Se poate și la sfârșit, când te caută de la asociație pe tine, rugându-te sa retragi reclamația. Asa a fost cazul meu.


Multumesc mult. Sper sa pot obtine sumele detaliate de la intretinere ca sa se vada ca imi trece si acele comisioane...
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar dacă nu e afișat acel comision, contestați suma lunară, pentru care trebuie sa primiți justificări cum s-a calculat.
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2019
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Comision de încasare cheltuieli de întreținere prin bancă. este normal să mi se pretindă asta? delta95 delta95 Buna ziua, astazi am primit o instiintare de la asoc de proprietari ca am de platit x lei pt ca virez cheltuielile de intretinere in banca si ei trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Achitarea intretinerii prin virament bancar presupune din partea proprietarului si suportarea comisionului bancar pentru operatiuni efectuate de asociatie? gabikov gabikov Citiva dintre membrii asociatiei noastre de proprietari achita cheltuielile lunare legate de intretinere prin virament bancar, respectiv prin transferul sumei ... (vezi toată discuția)
Plata comision bancar asociație de proprietari eduardvl eduardvl Bună ziua, Se dă următoarea speță: În urmă cu mai mulți ani (2013) am făcut o plată dublă asociației de proprietari (respectiv am plătit prin ... (vezi toată discuția)