avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcarea pe locurile neconcesionate din fata blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcarea pe locurile neconcesionate din fata blocului

Avem in jurul blocului, fata si spate, locuri de parcare neconcesionate, fiecare parcheaza unde gaseste loc liber. Numai ca, de ceva timp unii dintre vecini pun pe locul considerat de catre ei "al lor" diverse obstacole bolovani, lazi de legume etc, pentru a bloca alcel spatiu, cat timp ei sunt plecati ( uneori chiar in concediu). Altii ocupa locurile , cate 3-4, cu autoturisme de vanzare, caci cu asta se ocupa. In acest timp sunt obligata sa alerg in jurul blocului, pana ce gasesc un loc liber de parcare. Nu e placut si a devenit obositor. Cum as putea sa pun capat acestei situatii neplacute ? Calea legala, pt ca pe cale amiabila nu se rezolva nimic.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:16, 19 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E domeniu public, administrat de primărie. Solicitați concesionarea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și părerea mea este că cea mai bună rezolvare a problemei este concesionarea unui loc de parcare.
ing. Ioan Ciobanu
Buna ziua, multumesc frumos pentru raspuns! Ce fac daca la Primaria Municipiului Moreni nu se concesioneaza/ inchiriaza locurile de parcare?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
parcati peunul din locurile libere.. chiar daca asta presupune sa indepartati bolovani lazi etc..
daca nu sunt concesionate, nu exista locul cuiva.
Corect. Asa este. Am facut acest lucru si am primit avertisment, adica am gasit stergatoarele ridicate. Am trecut peste locurile cu bolovani si lazi si am parcat pe unul liber, a sarit pe mine un locatar de la etajul 4, spunand ca este locul lui si sa-mi iau masina de-acolo. Drept este ca sunt inzestrata cu buna simt si am tot dat ture pana am gasit un loc. I-am explicat ,la randul meu, ca nu este " al lui" decat daca il plateste si mi-am luat injurii. I-am arata ca locul din fata blocului meu, care sa zicem ca ar fi al meu ( desi nu e, e doar in fata blocului meu) sunt parcate alte masini, deoarece e spatiu public si are dreptul oricine sa parcheze. Nu l-a interesat. Ar fi vrut sa merg si sa ma cert cu respectivele persoane, ceea ce mie mi se pare incorect. Nu stiu cum sa rezolv problema ,pt ca la Primaria Municipiului Moreni nu se concesioneaza/inchiriaza spatiile de parcare.

Alte discuții în legătură

Lege parcare in fata blocului BlaKy BlaKy Buna ziua, Am tot cautat pe net si nu am gasit legea in vigoare care spune in ce conditii de inchiriaza aceste parcari. Problema este: De cateva zile s-au ... (vezi toată discuția)
Stergatoare ridicate pentru parcare pe loc marcat cu albastru mariustz mariustz Buna ziua, In fata unor institutii s-au marcat parcarile cu albastru. Am lasat masina parcata pe un loc cu albastru si m-am trezit cu stergatoarele ... (vezi toată discuția)
Parcarea din spatele blocului Locatarul de la bloc Locatarul de la bloc am parcat masina din anul 2000, anul acesta primaria a trasat locuri de parcare , vecinul de la cealalta scara are 2 masini, si acum parcheaza si pe locul ... (vezi toată discuția)