avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TVA pentru teren!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TVA pentru teren!

Buna ziua!
As vrea sa cumpăr un teren fără constructie în valoare de 10000 euro și nu știu cat e TVA.
Îmi puteri spune cat la suta e TVA la 10000 de euro pentru un teren fără constructie pe el?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adina Lupascu , Practician in insolventa 12:02, 21 Octombrie 2019
19%, adica 1900 euro in valoare absoluta.
Pai și exista vreo modalitate de a nu mai plăti acest TVA?
Terenul pe care vreau sa îl cumpăr e de la un unchi!
Daca proprietarul terenului este persoana fizica, iar tranzactia are caracter ocazional, aceasta nu este supusa regimului de taxare cu TVA.
TVA se aplica doar in situatia in care vanzatorul este persoana juridica, care a primit deducere pentru achizitia bunului imobil sau pentru imbunatatirile aduse acestuia, ce depasesc o anumita valoare, raportata procentual la valoarea bunului ori care a achizitionat bunul in regim de scutire, sau persoana fizica ce efectueaza tranzactii imobiliare de vanzare cu caracter de continuitate, adica realizeaza in decursul unui an calendaristic mai mult de o operatiune imobiliara constand in vanzari de terenuri si constructii, altele decat cele utilizate in scopuri personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul fiscal gorbanescu ramona gorbanescu ramona multumesc pt ca ati citit si ati si raspuns cu lux de amanunt mesajului meu .nu stiu daca trebuia sa specifc dar, terenul este intravilan agricol .asta unu ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie spatiu comercial sabrer_2006 sabrer_2006 Rugaminte, la achizitionarea unui spatiu comercial care este regimul in ceea ce priveste TVA-ul?Achizitionarea de la o societate a spatiului respectiv ar fi ... (vezi toată discuția)
Persoane fizice platesc tva in urma vanzarii imobile ? trifi trifi Persoanele fizice care construiesc sau revand locuinte, desfasurand aceasta activitate in scopul obtinerii de venituri ,sunt obligati la plata TVA ? In ... (vezi toată discuția)