avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata prenatal

Buna ziua sunt in prenatal din luna septembrie de pe 18 a luni si nu am primit nici un ban până acum pe motiv că nu a venit statul de plata ,ce este de facut in situatia aceasta ,e de vina contabilă?
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Dana Posta , utilizator 16:24, 14 Octombrie 2019
1. Pentru neplata concediului medical de catre angajator , va puteti adresa Casei de asigurari de sanatate

Art. 47 OUG nr.158/2005
.....
(2) Constituie contravenții faptele săvârșite prin încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36 alin. (3), refuzul nejustificat de plată a indemnizațiilor și/sau calculul și plata eronată a indemnizațiilor, precum și încălcarea obligațiilor prevăzute la art. 36^1 lit. b).
....

Art. 48
(1) Contravențiile prevăzute la art. 47 se sancționează după cum urmează:
a) cele prevăzute la alin. (1) și (2), cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei;
......

Art. 49
Constatarea contraventiilor prevazute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

2. De asemenea, pentru neplata concediilor medicale aveti posibilitatea de a actiona in instanta angajatorul, astfel incat acesta sa fie obligat la plata acestora.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.
Probabil nu au fost calculate salariile pentru luna septembrie. Care este data in care va primit salariul?
Salarul il primeam pe data 15 si 30 a luni.
Atunci asteptati pana maine in data de 15. Si plata concediului medical se face in aceeasi zi. Probabil in 30.09 colegii dumneavoastra au luat avansul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal Zega Zega Buna ziua.Am.si eu o intrebare:Am intrat in.prenatal pe 25 01 2019,cand voi primi banutii de la angajator?Cand lucram luam salariul pe 1 si 15.Multumesc! (vezi toată discuția)
Am o intrebare despre plata concediului de carantina : am dus ... Florycel34 Florycel34 Am o intrebare despre plata concediului de carantina : am dus la resurse umane concediul de carantina ( in luna octombrie) si mi s-a spus ca se deconteaza ... (vezi toată discuția)