avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea cim -somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea cim -somaj

buna ziua. De 5 ani lucrez la o societate comerciala cu cim. In perioada concediului de odihna ma sunat sefa si mi-a zis ca dupa ce termin concediul sa imi fac cerere de demisie. Am intrebat-o de mai multe ori care sunt motivele la care mi sa raspuns cu : stii tu mai bine.Inca nu i-am dat cererea de demisie. Vreau sa stiu cum pot sa beneficiez de somaj si in caz ca pana la urma mi se vor aduce acuzee false cum pot sa demonstrez ca nu e adevarat si ce pot face in cazul asta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 13:49, 7 Decembrie 2009
Pentru a avea drept la indemnizatie de somaj trebuie sa aveti incetarea raportului de munca in temeiul :
drept la somaj :

art. 31 alin.4 ind.1,
art. 56 lit. e), f), h) si j),
art. 61 lit. c) si d),
art. 65 alin. (1) - codul muncii si
art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003

In ce priveste acuzelle, nu se poate desface contractul de munca disciplinar fara ca sa fie cercetata cauza de o comisie de disciplina, fara ca dvs.sa fiti invitat de aceasta pentru a va sustine pozitia...

P.S. In urma demisiei de orice fel (inclusiv cea cu acordul ambelor parti) nu beneficiati de ajutor de somaj!
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
Marioara Maftei, utilizator
incercati pe cale amiabila incetarea contractului de munca cu acordul ambelor parti fara a fi nevoie de demisie,cerere de incetare a contractului de munca cu preaviz de 15 zile si dupa incetarea contractului de munca, va puteti depune dosarul de somaj pentru a beneficia de somaj
1. Incetarea CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) sau prin demisie (art.79 din Codul muncii) nu permite obtinerea indemnizatiei de somaj.
2. Lasati pe angajator sa aiba initiativa incetarii CIM.
3. Tineti-ne la curent cu ce se intampla si va spunem ce sa facem.
tudorvaleriu a scris:

1. Incetarea CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) sau prin demisie (art.79 din Codul muncii) nu permite obtinerea indemnizatiei de somaj.
2. Lasati pe angajator sa aiba initiativa incetarii CIM.
3. Tineti-ne la curent cu ce se intampla si va spunem ce sa facem.

La cererea dvs. de desfacere a contractului de munca (demisie) nu beneficiati de somaj.
Multumesc frumos pentru sfaturile date. As vrea sa mai stiu daca trebuie anuntata conducerea firmei daca vreau sa ma trimita in somaj. Decand v-am scris tin sa mentionez ca m-am mai intalnit odata cu fosta mea sefa pentru a-mi spune care sunt motivele care au dus la concedierea mea. Mi sa raspuns ca am fost data afara datorita comportamentului meu, pentru ca m-am schimbat. Atata tot, fara nici un argument, fara nimic. Am omis sa-i spun ca vreau sa ma bage in somaj. Trebuia sa ii spun?

Alte discuții în legătură

Demisie si somaj vlasceanu raluca vlasceanu raluca Daca mi-am depus cererea de demisie cu acordul partiolr , pot sa beneficiez de somaj sau trebuie sa ma dea societatea l-a care am lucrat in somaj ? (vezi toată discuția)
Ce sa fac pentru a beneficia de somaj? stan lucian stan lucian din motive economice firma isi muta punctul de lucru de la CALARASI la BUCURESTI ,patronul anuntindu-ma de preaviz,in acelasi timp spunindu-mi ca nu poate sa ... (vezi toată discuția)
Demitere etves_tiberiu etves_tiberiu Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati intr-o privinta. Daca imi dau demisia de la locul de munca beneficiez de somaj sau trebuie sa fiu demis pentru asta, ... (vezi toată discuția)