avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Am un frate care a decedat in iulie 2019 , care nu a fost casatorit si nu are copii. Mai suntem 4 frati in viata iar o sora a murit inaintea decedatului cu 4 luni. La succesiune in afara de fratii in viata ,trebuie chemati si cei doi fii ai surorii decedate acum 7 luni?
Costul succesiunii e mai mic daca se face in 6 luni de la deces si daca da cu cat este mai mic?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:11, 17 Octombrie 2019
Da. La succesiune vin frații in viata si nepoții de la sora predecedata.
Costurile sunt mai reduse daca dezbateti succesiunea in termen de 2 ani de la deces. In sensul ca, în afară de taxele notariale, nu va mai trebui să achitați impozitul de 1% din valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune buni271 buni271 multumesc anticipat tuturor celor care vor avea rabdarea si amabilitatea sa-mi raspunda la urmatoarea speta: un unchi(fratele tatalui) a decedat acum 2 ... (vezi toată discuția)
Testamentul unei persoane necăsătorite, fără copii. cum se dezbate succesiunea? Ella2 Ella2 Daca cineva lasă un Testament (ea, ne fiind căsătorită si ne având copii) unei anumite persoane, mai trebuie chemati la succesiune nepotii? (vezi toată discuția)
Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)