avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare teren- mai multe persoane
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare teren- mai multe persoane

Buna seara,
As dori sa cumpăr un teren mai mare (deschidere 23 m, lungimea 300 m, format din 2 parcele alăturate) împreuna cu alte 3 persoane.
Problema este ca proprietarul nu dorește sa alipească parcelele sau sa le parceleze in prealabil (chiar daca noi am suporta toate cheltuielile).
Se poate parcela chiar înainte de cumpărare (deoarece vânzătorul nu dorește sa facă drumuri "aiurea" )si apoi sa cumpărăm noi fiecare parcela (in aceiași zi)? Sau sa cumpărăm noi terenul si apoi sa ieșim cumva din diviziune (sper ca ma exprim corect)? Se poate așa ceva sau exista o alta metoda?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:05, 17 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încheiati un singur contract.
Vânzătorul vinde in indiviziune către cele 3 persoane, ambele parcele de teren.
Un vânzător, 3 cumpărători și 2 terenuri.
Ulterior, dvs, cei 3 coproprietari puteti alipi terenurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate autoriza construirea unui imobil pe 2 terenuri invecinate, fara alipire prealabila la cartea funciara? mihai-alexandru.badea mihai-alexandru.badea Un client doreste sa achizitioneze 2 terenuri invecinate, avand numere cadastrale distincte, si doreste sa stie daca pentru a obtine autorizatie de a construi ... (vezi toată discuția)
Problema alipire terenuri! BalacGeorge BalacGeorge Bunica mea cu 2 frati ai ei adica 3 in total au un teren mostenit, pentru care s-a facut succesiune si exista o hotarare judecatoreasca def si irevocabila. ... (vezi toată discuția)
Reparcelare teren ContSters228970 ContSters228970 Suntem un grup de persoane fizice care avem parcele de teren lungi si inguste (terenurile sunt unul langa altul) si vrem sa le facem mai scurte si mai late. ... (vezi toată discuția)