avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Bună dimineaţa!
Revin cu aceasta intrebare, la care nu am primit raspuns:
Avem următoarea speţă: femeie, nascută la 26 mai 1960, lucrează de la data de 1 noiembrie 1984 fără întreruperi.
Depunere dosar pensionare anticipată la 1 iunie 2020.
Care este penalizarea?
Această penalizare se aplică lunar la valoarea pensiei calculate pentru limita de vârstă, până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare la limită de vârstă?
Mulţumesc şi vă doresc o zi minunată.
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 13:41, 19 Octombrie 2019
Nu se poate pensiona anticipat ... are doar 35 de ani stagiu de cotizare , in loc de 39 ani si 9 luni cat este necesar pentru pensionare anticipata.
Mulţumesc!
M-am referit la pensionare anticipată cu penalizare şi doresc să ştiu valoarea penalizării.
6,3% pe toate cele 21 luni de anticipare.
Buna ziua si multumesc tare mult, domnule Carp.
Va doresc un weekend linistit si senin!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata tuilleries tuilleries Bună dimineaţa! Vă rog un răspuns la următoarea speţă: femeie, nascută la 26 mai 1960, lucrează de la data de 1 noiembrie 1984 fără ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipată parţială tuilleries tuilleries Bună ziua. Aş dori o lămurire: intentionez să depun dosarul pentru pensionare anticipată cu penalizare la data de 12 mai 2020 (pe 9 mai 2020 împlinesc 59 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipatã VoiculescuC VoiculescuC data naşterii 31.05.1960 vechime muncă 33 ani din care 25 condiţii deosebite.Când mă pot pensiona anticipat. Mulţumesc. (vezi toată discuția)