avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pedeapsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pedeapsa

Salut forum, am si eu o intrebare tin sa mentionez ca nu stiu daca e categoria corecta, eu am o fapta facuta la 15 ani si am fost luat de diicot acum am 18 ani si abia acum s a dovedit ca sunt inculpat si mi s a spus daca recunosc imi va scade pedeapsa de la 6 luni la 3 luni, eu nu am o situatie financiara prea buna si as vrea sa plec in strainatete la munca, pentru ca ma ajuta un var de al meu, si mi s a spus ca pedeapsa va fi de 3 luni de libertate sub supraveghere si sa fac timp de alea 3 luni un curs de calificare, as vrea sa stiu daca ar exista vre o metoda sa nu mai fac alea 3 luni si sa pot pleca din tara
Cel mai recent răspuns: MarinelG , utilizator 11:19, 19 Octombrie 2019
Daca la data săvârşirii infracţiunii aveati vârsta de 15 ani si veti fi trimis in judecata, instanta poate dispune impotriva dvs o măsură educativă neprivativă de libertate.
Despre ce infractiune este vorba?
Art. 363 Noul Cod Penal Perturbarea funcţionării sistemelor informatice Infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice
Si
Art. 365

Operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice
Al.1, Litera A

Da, o sa imi dea acea masura educativa neprivativa de libertate ceea ce ma impiedica sa ies din tara.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca la data săvârşirii infracţiunii aveati vârsta de 15 ani si veti fi trimis in judecata, instanta poate dispune impotriva dvs o măsură educativă neprivativă de libertate.
Despre ce infractiune este vorba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act sexual intre minori Hulio Hulio Salutare, daca 2 minori au intretinut relati sexuale din care a rezultat un copil, si parintii fetei vrând sa il de-a in judecata pe baiat care a implinit ... (vezi toată discuția)
Complice talharie calificata minor alex231 alex231 Politistii Biroului de Investigatii Criminale au depistat si identificat pe Robert de 16 ani, Traian de 17 ani, ca fiind principalii suspecti de savarsirea a ... (vezi toată discuția)
Spargerea unui calculator se pedepseste? robyr130 robyr130 Buna , am spart calculatorul cuiva, creand un keylogger personal pentru a afla daca persoana respectiva imi vorbea pe la spatele meu si zicea tot felul de ... (vezi toată discuția)