avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli intretinere plus calcul penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli intretinere plus calcul penalitati

Buna ziua,
As vrea sa ma lamureasca cineva, daca se poate, vizavi de urmatoarea speta: Unui apartament nu i s-au platit cheltuielile de intretinere din anul 2013, proprietarul fiind plecat etc. In anul 2019, cheltuielile au ajuns la 14500 lei, suma afisata la avizier.
O sa incerc sa fac povestea cat mai scurta. Exista si un proces si o executare silita. Am cerut executorului o situatie la zi a datoriilor catre asociatie, executor, etc, si am primit un raspuns: datorii intretinere, 14500 lei, plus penalitati, in jur de 11800 lei, plus cheltuieli executor, 3600 lei.
Intrebarea ar fi. cum a ajuns administratorul blocului la suma de 11800 lei penalitati (0.2% pe zi intarziere, stim), m-ar interesa exemplu de calcul care sa ne edifice cum s-a ajuns la suma asta.
Si inca un fapt ciudat, la avizier apar luna de luna, apa calda si rece cate 2mc, 3mc, in apartament nelocuind cineva; informatie obtinuta de la vecini. (Poate fi dat in judecata pentru asa ceva?)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 16:53, 24 Octombrie 2019
Luati fiecare luna din lunile restante si calculati 0.2% pentru fiecare zi de intarziere de la data scadenta a listei. Cand ajungeti la 500 de zile sau la egalul sumei pe penalizate va opriti.
Fara a stii exact data afisarii, data scadenta si sumele care sunt supuse penalizarii in fiecare luna este destul de dificil sa va faca cineva calculul. Dar, il puteti face si singur intr-un excel.
Pentru a verifica modalitatea de calcul,debit=suma de baza +penalitati+onorariu executor,solicitati executorului sa va puna la dispozitie dosarul de executare silita unde creditorul asociatia de proprietari a depus hotararea judecatoreasca definitiva cu pretentiile asociatiei de proprietari
''... la avizier apar luna de luna, apa calda si rece cate 2mc, 3mc,...'' dvs dati citirea lunar?
DUpa cum v-a explicat cineva aici, calculati 0,2%/zi pana la 500 zile.Apoi,nu va opriti....cat este intretinerea, atat e si penaizarea.
0,2% inmultit cu 500 este egal cu fix 1. Adica se dubleaza intretinerea restanta. De unde credeti ca a aparut numarul ala acolo? O fi avut cineva o fixatie cu el sau au facut calculul asta?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
Bloc Expert, Administrator imobile
Dupa cum ati explicat dvs, cand ajunge la 500 zile se opreste.Ce sa inteleaga userul? Ca nu se mai calculeaza penalizari??

Bloc Expert a scris:

0,2% inmultit cu 500 este egal cu fix 1. Adica se dubleaza intretinerea restanta. De unde credeti ca a aparut numarul ala acolo? O fi avut cineva o fixatie cu el sau au facut calculul asta?

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati intretinere adipir adipir Buna ziua ! va rog daca doreste cineva sa posteze un programel excel , sau in alta forma privind calculul penalitatilor pentru apa rece si canal-meteorica ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere soso1986 soso1986 Sal, as vrea sa stiu daca se poate de la un expert contabil cum se calculeaza penlizarile la intretinere, am 2000 de lei de plata si administratorul mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Se poate aplica o penalizare mai mare de 0,2% pe zi daca aceasta este prevazuta in statut? ContSters172951 ContSters172951 Am o intrebare: in statutul asociatiei de proprietari este prevazuta o penalitate de 0,5% pe zi pt fiecare zi de intarziere a platii intretinerii. am citit ca ... (vezi toată discuția)