soso1986 a scris:
... as vrea sa stiu daca se poate de la un expert contabil cum se calculeaza penlizarile la intretinere, am 2000 de lei de plata si administratorul mi-a zis ca pe luna la banii astia am penalizari de 100 de lei.
Avand 2000 lei restanta, cu siguranta este o suma acumulata in timp. Asa ca nu mai intra in discutie ca ar trebui platita suma dupa nu stiu cate zile de la afisare si asa mai departe. Au trecut de mult timp toate termenele si paratermenele. Asa ca asocaitia, asa cum s-a precizat mai sus, poate sa calculeze penalizari de maxim 0,2% pe zi de intarziere. Pentru luna iulie, de exemplu, care a avut 31 de zile rezulta:
2000 lei X 0,2% X 31 zile = 124 lei
In fiecare luna de neplata se mai adauga la debit suma de plata ce a devenit scadenta din penultima luna si se calculeaza iar penalizare de 0,2% pe zi.
Ati avut penalizari calculate lunar inca de cand aveati restante de 200, 300, 500...lei... pana la acesti 2000 lei. Asa ca in functie de vechimea primelor restante si cuantumul acestora puteti avea acum penalizari de maxim 2000 lei avand in vedere ca penalizarile nu pot depasi restanta asupra careia s-a calculat.
Deci puteti avea maxim 4000 lei de plata din care 2000 lei restante si maxim 2000 lei penalizari.