Bună ziua, mai este obligatorie declararea venitului obținut din chirie la Anaf și care este consecință nedeclararii acesteia pt anul în curs, pt persoana care nu a declarat?
(6) Contribuabilii care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală, au obligația să depună declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, în termen de 30 de zile de la încheierea contractului între părți.
Daca nu le declarati, exista posibilitatea ca ANAF, daca descopera, sa va calculeze impozitele datorate cu accesoriile aferente.
gl25mir
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Consecinta poate fi:
Art. 9- Legea 241 /2005
(1) Constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi următoarele fapte săvârşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale:
a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;
art.10
..... dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, învinuitul ori inculpatul acoperă integral prejudiciul cauzat, ....
...Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică o sancţiune administrativă, care se înregistrează în cazierul judiciar.
Fals in acte
Daniel35
Buna ziua. As vrea sa va rog,pe cei ce-mi pot raspunde,in ce categorie este incadrata urmatoarea infractiune.In perioada 2005-2006 soacra mea a complectat si ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala
Eliza1989
Buna seara,
Sunt anchetata pt evaziune fiscala din cauza ca am inchiriat un apartament si nu
l-am inregistrat la ANAF,contractul l-am semnat pe data de ... (vezi toată discuția)