avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neplata facturilor emise pentru lucrari si materiale.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neplata facturilor emise pentru lucrari si materiale.

Buna ziua. Sunt din Bucuresti si reprezint o societate care se ocupa cu instalarea sistemelor de securitate. In 2017 am contractat o lucrare pe care am si executat.o pentru un beneficiar din Ilfov. In contract am convenit la executia lucrarilor si plata lor in etape. Pentru fiecare etapa am semnat procese verbale cu dirigintele de santier. In ultima parte a lucrarilor am facut greseala sa ma grabesc si sa execut pana la final cateva etape fara a factura dar fara sa sar partea cu procesele verbale. La inceputul anumui 2018 am finalizat si am facturat catre beneficiar. De.atunci si pana acum au reusit sa plateasca partial,uneori ,sume de bani dar nici pana in ziua de azi toata suma.
Astazi ,refuza plata datoriilor ( in baza somatiei trimisa de noi) pe motiv ca anumite echipamente nu sunt puse in functiune ( echipamente care la vremea respectiva nu si le doreau oricum deci nu fac obiectul contractului si nici al facturilor) si ca alte echipamente nu mai sunt functionale si fac obiectul garantiei. Deasemenea justifica aceeasi suma datorata noua cu plata altei societati pentru remedierea unor defecte ( in teren de fapt nu au fost defecte ci modificari ale structurii sistemelor) .
Asemenea au procedat si cu firma de instalatori,si electricieni si cu constructorii.
Cum pot recupera banii de la aceasta societate care sincer ne.a destabilizat financiar pe toti implicati si pentru care am ramas datori bancilor( caci angajatii trebuiau platiti).
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 10:23, 22 Octombrie 2019
Apelati la avocat. Daca sistemele erau in garantie si ei au efectuat interventii asupra lor (cu alta firma), echipamentele sunt scoase din garantie. Trebuie studiate toate documentele pe care le aveti si apoi actionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea constructiilor gtinstal gtinstal suntem firma de instalatii si am ajuns la finalul unei lucrari.Ce documente trebuie sa inmanam beneficiarului in vederea intocmirii cartii constructiei. (vezi toată discuția)
Diriginte santier bebe09 bebe09 Buna ziua Pentru montajul instalatie de caldura la o casa(calorifere, caldura in pardoseala cu tot ce presupune) aveam nevoie de un diriginte de santier? Ce ... (vezi toată discuția)
Diriginte de santier, probleme dancantemir dancantemir Buna ziua Am incheiat un contract de dirigentie de santier a carui durata a expirat la intocmirea procesului verbal la terminarea lucrarilor. Platile au fost ... (vezi toată discuția)