Fostul soț nu mi-a achitat în totalitate sulta datorată după partajul apartamentului, dar mă somează să mă mut și zice că mă dă în judecată pentru plata chiriei. Cât mai pot locui acolo?
În urma partajului, in vara anului trecut, prin hot jud definitiva, apartamentul comun a rămas în proprietatea fostului soț, cu obligația de a mi plati o sulta in valoare de 900 mil lei vechi. I am facut executare silită, mi a platit in rate timp de 1 an, iar in prezent mai are sa mi plateasca o rata de 100 mil lei vechi. Acum zice c o sa ma dea in judecata sa i plătesc chirie de la data ramanerii definitive a hot jud, prin care i s a atribuit dr de proprietate in favoarea lui, deși, repet, nici pana in prezent, nu mi a achitat in totalitate sulta stabilită prin aceeași hot jud. De asemeni, ma someaza sa parasesc apartamentul, altfel imi sparge usa, considerand ca el este acum proprietar si are dreptul sa locuiasca in apartament. De la data la care îmi plătește ultima rata, cat timp mai pot locui în apartament? Exista o perioadă anume?
Multumesc anticipat!
gi-jane2
Moderator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
dvs nu ati primit drept de retentie, adica sa pastrati bunul pana va platea sulta, asa ca ar fi trebuit ca de anul trecut sa i-l fi lasat in posesie.
acuma dvs stiti cum v-ati inteles cu fostul sot si care e situatia, de ati stat dvs si nu el, sau poate ati stat impreuna..
va poate cere despagubiri pt lipsa de folosinta, depinde de caz.
asteptati sa va dea in judecata, daca va da, sa veeti ce cere, in ce baza si atunci apelati la avocat pt a va apara.
pana atunci, executati-l si pt aia 10 mii ramasi.
Multumesc! N am stat împreună, el a plecat de la domiciliu de cand ne am despărțit, pentru ca s a mutat impreuna cu noua relatie, iar eu am rămas sa locuiesc in continuare în apartamentul, bun comun dupa ce a plecat el si pana in prezent
Quartila
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Oricum, nu va poate sparge ușa si da afara asa cum crede sau dorește el.
Trebuie sa formuleze o cerere în instanță prin care sa solicite evacuarea dvs, daca dorește să ieșiți de acolo .
Altă cerere? De ce?
NCPC
Art. 995. -
(2) Odată rămasă definitivă, hotărârea de partaj constituie titlu executoriu și poate fi pusă în executare chiar dacă nu s-a cerut predarea efectivă a bunului ori instanța nu a dispus în mod expres această predare.