avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am făcut un credit ca să poată achita fostul iubit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am făcut un credit ca să poată achita fostul iubit un teren, cu promisiunea că până în martie mi-i restituie. Nu mi i-a dat, cum îmi pot recupera banii?

Bună seara!
As vrea să știu ce este de făcut ptr a recupera o sumă de bani de la fostul iubit. În decembrie anul trecut, am luat un împrumut de la banca, la insistentele lui, ptr a putea plăti ultima tranșă ptr un teren. Avea un termen limită până când trebuia să plătească, altfel pierdea terenul și suma de bani plătită până atunci. Îmi promisese că până în martie achită creditul, că lucrează în construcții și e plătit bine (la negru). Însă timpul a trecut, și de 3 luni nu mai suntem împreună din diverse motive serioase. Cât despre bani, îmi tot spune că mi-i va da, dar să-l înțeleg că are o perioada mai proasta dpdv financiar. Însă nu cred deloc că îmi spune adevărul.
Mă puteți ajuta?
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alerim84 , utilizator 19:38, 25 Octombrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Buna seara,
Daca nu va achita la termenul stabilit de el atunci il actionati in instanta.
Acum, din cate inteleg, aveti doar vorbe nu inscrisuri.Solicitati-ii sa va drea o hartie scrisa pe care sa scrie el cu mana lui ce suma are de plata si cand o va plati.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercați să încheiați o convenție scrisă prin care să conveniți restituirea împrumutului într-un anumit termen. În acest fel, vă veți proba împrumutul și veți putea recupera în final banii.
Mulțumesc pentru răspuns, însă e un pic mai dificil să obțin această declarație de la el. Momentan are o lucrare în Sibiu, și fiind un mincinos și un manipulator destul de bun, personal nu as prea avea cum să dau de el dacă nu vrea el. Însă am dovezi scrise de pe numărul lui personal de mobil. Și ar mai fi transferul bancar din contul meu în contul lui. Tipul nu este credibil. Bani a avut, și-a cumpărat o rablă de dubă cu care să transporte materiale și a fost în concediu în Thasos. Plus că nu tot venitul lui este declarat și impozitat.
Am nevoie de ajutor legal.
Mulțumesc!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelati la cineva de specialitate. Cu documentele si dovezile pe care le aveti, puteti apela la un mediator. Il chemati la mediere si daca se prezinta, se va incheia un proces verbal in acest sens. Este una din variante. Cel mai bine apelati la un avocat si decideti strategiile. Sanse ar fi.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulați o acțiune în răspundere civilă contractuală, se va admite inclusiv proba cu martori, activându-se imposibilitatea subiectivă de încheiere a unui contract scris dictată de relația de dragoste pe care ați avut-o!
Vă veți prevala și de mesaje prin care-și recunoaște datoria, etc!
Eu în asemenea spețe încep însă cu o somație, ce are rol intimidant!
Cu stimă!

Alte discuții în legătură

Inselaciune cu contract si chitanta karinacm karinacm Pe 10 august 2009 am contactat o firma ca sa mi faca izolatie exterioara la balcon si tot in aceeasi zi am semnat contractul cu stampila, chitanta si ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat cu 2.600 de euro un prieten care mă evită sau mă agresează verbal când îi cer banii înapoi. poate să mă ajute cineva cu un sfat? elisa2012 elisa2012 Buna seara! Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta. Pe parcursul a unui an jumatate,am imprumutat un prieten cu o suma mare de bani,este vorba despre 2600 ... (vezi toată discuția)
Card neactivat unsorinas unsorinas Acum 4 ani tata a facut un imprumut la o banca. I s-a atasat un card de cumparaturi(trebuia sa fie trimis prin posta), dar acesta nu a mai ajuns la el , ... (vezi toată discuția)