Buna ziua. Detin diploma de inginer in urma studiilor universitare si 11 ani vechime in domeniul de studiu (inginerie). De 2 ani am schimbat domeniul de activitate pentru training, dezvoltare personala, educatie non-formala. As vrea sa stiu daca voluntariatul pe care l-am facut in aceste domenii (training, dezvoltare personala, educatie non-formala) se poate considera ca vechime in munca conform Art. 10 (2) din Legea 78/2014. Mentionez ca pentru activitatea curenta mi-am luat diplome ANC de Formator, Consilier Dezvoltare personala.
(2) Activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.
In cazul meu se considera domeniul studiilor absolvite ca fiind cele universitare? Nu se pun studiile acreditate ANC pentru calcularea vechimii in voluntariat?
Potrivit legii, activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.
Astfel,solicitati ONG-ului respectiv ,sa va elibereze un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate.