avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea voluntarului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea voluntarului

Buna ziua. Detin diploma de inginer in urma studiilor universitare si 11 ani vechime in domeniul de studiu (inginerie). De 2 ani am schimbat domeniul de activitate pentru training, dezvoltare personala, educatie non-formala. As vrea sa stiu daca voluntariatul pe care l-am facut in aceste domenii (training, dezvoltare personala, educatie non-formala) se poate considera ca vechime in munca conform Art. 10 (2) din Legea 78/2014. Mentionez ca pentru activitatea curenta mi-am luat diplome ANC de Formator, Consilier Dezvoltare personala.

(2) Activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.

In cazul meu se considera domeniul studiilor absolvite ca fiind cele universitare? Nu se pun studiile acreditate ANC pentru calcularea vechimii in voluntariat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:20, 23 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unde ati desfasurat activitatea de voluntariat ?
In cadrul unui ONG pentru persoane cu boli cronice. Este un domeniu diferit de activitate fata de cel in care am absolvit studiile universitare.
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Anykha, utilizator
Potrivit legii, activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.

Astfel,solicitati ONG-ului respectiv ,sa va elibereze un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voluntariatul este considerat experienta in domeniu? ContSters129337 ContSters129337 Sunt absolventa a Facultatii de Drept 2014. Vreau sa ma inscriu la un concurs pentru un post in domeniu dar...cer acte doveditoare ale vechimii în muncă și ... (vezi toată discuția)