avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indemnizatia sociala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indemnizatia sociala

Buna ziua!Am cautat pe net de am luat-o razna si nu am gasit nimic care sa ma lamureasca cu privire la indemnizatia asta sociala de 704 lei.Mai exact cine o primeste?Pentru ca eu o am pe mama(67 de ani)care nu are pensie si nici un alt venit si nu gasesc decat detalii despre o suma "imensa" de 141 de lei pe care ar putea sa o primeasca ca si ajutor social.Va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in enigma asta.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:26, 22 Octombrie 2019
Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 6/2009, pot beneficia de indemnizatia sociala pensionarii, pensionarii sistemului public de pensii și pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizației sociale pentru pensionari.

Condiții necesare pentru obținerea indemnizației sociale pentru pensionari:

- să aibă calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, indiferent de data înscrierii la pensie;
- să aibă domiciliul în România;
- nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub 704 lei.(de la 01.09.2019)
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Câți ani a lucrat mama`? Are cel puțin 15 ani stagiu de cotizare`?

Cuantumul de 704 lei este pensie pentru pensionari, nu ajutor social.

144 lei poate primi lunar de la Primărie ca ajutor social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate primi pensie socială? Luc7 Luc7 Am trecut de vârsta maximă de pensionare și după ce am plătit în anul 2017 peste 16000 lei (3500: euro) mi s-a respins cererea de pensionare pentru că ... (vezi toată discuția)
Pensie sociala pentru persoanele care nu au stagiul de cotizare complet (12 ani si 4 luni) SimonaDaniela87 SimonaDaniela87 Buna ziua. As dori sa rezolv o enigma despre care nimeni nu ma poate lamuri. Daca mama mea are stagiu de cotizare de 12 ani si 4 luni, nu se incadreaza pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie minima sociala Gurzun Vasilica Gurzun Vasilica Mama mea e nascuta in 1954 pe 1 August are 65 de ani si nu beneficiaza de nici un ajutor sau pensie.. Are numai 7 ani lucrati la C.A.P si doi ani platiti...in ... (vezi toată discuția)