avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achiziție intracomunitară 2019
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achiziție intracomunitară 2019

Având în vedere art. 273 din Codul fiscal achiziția (importul în România) de către o firmă(persoană juridică română) a unor bunuri din China(factura datată 01 sep. 2019, TVA+taxe vamale plătite la 18 oct.+deține declaratie vamala de import emisă de comisionar vamal) se consideră achiziție intracomunitară? Dacă firma e plătitoare de TVA la trimestru, va trece la plata lunară din oct. 2019? TVA-ul aferent importului îl poate deduce odata cu depunerea pe trim.3/2019 a declaratiei de TVA la fisc? Astept raspunsuri ! Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Import china prin germania animis animis Buna, Ce parere avet de urmatoarea situatie: import marfa din China dar transportul se face via Hamburg, in Hamburg facandu-se si formalitatile vamale. Am ... (vezi toată discuția)
Intracomunitar sau nu? lucianrom lucianrom Buna ziua, Am urmatoarea problema: O firma din ro platitoare de tva face un import din china in austria. Firma din ro primeste ca documente dvi de pe ... (vezi toată discuția)
Importuri !!! stefpasca stefpasca Suntem o firma din Romania care am achizitionat o marfa din Elvetia. Marfa a fost vamuita in Austria de catre un transpotator (comisionar), care a ... (vezi toată discuția)