avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic stagiar
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic stagiar

Urmează să termin facultatea în luna iulie şi aş dori să devin consilier juridic . Îmi poate cineva explica paşii pe care trebuie să îi urmez ? Colegii mei în mare parte urmează să se înscrie la Barou aşa că nu am putut aduna informaţii de la ei şi nici pe internet nu am găsit procedura ce trebuie urmată . Tot ce ştiu e că se plăteşte o taxă de 120 de euro . Există vreo condiţie de domiciliu dacă optez pentru Bucureşti eu având domiciliul legal în provincie ?
Mulţumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sorina_25 , utilizator 21:55, 5 Octombrie 2006
te poti inscrie la orice colegiu din tara doresti si sa exerciti munca in ce judet doresti tu. conditia de inscriere la orice colegiu este sa fii angajat ca si consilier juridic. la unele CCJ se dau un examen nesemnificativ cica de admitere...asta depinde de fiecare decan(cred). eu de ex. m-am inscris la CCJ intr-un jutedet invecinat ptr ca la noi toate taxele ajungeau la 15 mil si nu se da nici un examen....eu am dat examen (usor/relaxant). trebuie sa iti gaseti un cons jur cu o exeprienta de peste 5 ani care sa te accepte ca stagiar sau care sa-ti dea o caracterizare la sfarsit, vea avea nevoie de caracterizare la ex de definitivat pe care poti sa-l sustii si dupa un an jumatate daca ai sustinut niste examene in cursul stagiaturii ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)
Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Cum devin consilier juridic? Gabriela Lionte Gabriela Lionte Am terminat facultatea de drept anul trecut si as dori sa stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a-mi dezvolta o cariera. va multumesc! (vezi toată discuția)