avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Vizita medicala Siguranta circulatiei
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Vizita medicala Siguranta circulatiei

Am obtinut permisul de conducator auto pe 23 septembrie categoria C+E.Am gasit un loc de munca corespunzator unde mi s-au cerut analizele medicale pentru Siguranta circulatiei.Am fost declarat inapt din cauza diabetului tip 2,pe care eu l-am declarat in dosarul pentru obtinerea categoriei in scoala de soferi.Adica pot face scoala de soferi cu diagnosticul de diabet,dar nu pot apoi profesa?Cum pot sa corectez aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Apartamentus , utilizator 23:11, 17 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale v-a declarat "inapt" pentru locul de munca ... nu puteti presta activitatea.
Pueti lucra in Germania ca sofer profesionist,acolo nu se cere examinare-siguranta-circulatiei.Numai la noi in Romania se cere anual examinare la siguranta circulatiei!
Sau,solicitati in alta parte examinare,controlati-va glicemia sa fie in parametrii si nu declarati ca aveti diabet tip 2.
Daca la examinare vi se cere adeverinta de la medicul de familie,iar la acesta figurati ca avand diabet,schimbati medicul de familie,iar la noul medic nu declarati diabetul tip 2(mergeti doar cu buletinul cand va inscrieti si spuneti ca nu aveti card de sanatate,ca este posibil pe cardul de sanatate sa apara istoricul afectiuniilor)...sau puteti in schimbul unei "atentii",sa obtineti o adeverinta de clinic sanatos(in caz ca va cer cei de la siguranta circulatiei).Recomand efectuarea examinarii la siguranta circulatiei,in privat,nu la spitalul judetean.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
Apartamentus, utilizator
@Apartamentus
Vreau sa cred ca sunteti constient de"solutiile" pe langa lege pe care le propuneti.
Pe acest site ne-am propus sa furnizam doar informatii utile, in spiritul legii.
Domnule Popa Gheorghe,
In primul rand,nu medicul specialist in medicina muncii cu care firma are incheiat contract l-a declarat inapt,ci in Romania,legislatia te obliga,ca atunci cand vrei sa profesezi ca sofer profesionist,anual(in unele cazuri din 6 in 6 luni)sa faci un examen medical suplimentar la siguranta circulatiei(analize de sange,urina,interne,oftalmologie,psihiatrie,pneumologie,etc).
In al doilea rand,nu cred ca legislatia cu privire la diabetul tip2 iti interzice sa profesezi ca sofer profesionist,de cele mai multe ori in acest caz avizul se da apt pt 6 luni.
In cazul sau,probabil la analizele de sange,a avut o glicemie mare.
Sfatul este:
1-repetarea examenului medical de siguranta circulatiei,cu mentinerea glicemiei in parametrii normali;
2-angajarea intr-o alta tara,exemplu Germania,unde nu se solicita acest examen suplimentar.
Cele doua sfaturi sunt in spiritul legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii, analize necesare angajare sofer profesionist Cristiann90 Cristiann90 Buna ziua, urmeaza sa ma angajez ca sofer de tir. Problema mea este ca sufar de Hepatita B. Cand am mers sa fac fisa medicala pentru a ma inscrie la scoala de ... (vezi toată discuția)
Vizita medicala anuala Andreica007 Andreica007 exista vreo diferenta intre vizita anuala facuta de un angajat care nu face deplasarii cu masina proprie in scop de serviciu si unul care face? daca da, ma ... (vezi toată discuția)
Declararea angajatului inapt temporar Alextr65 Alextr65 Medicul de medicina muncii poate declara un angajat inapt temporar sau inapt doar pe baza unei suspiciuni, fără să solicite un consult de specialitate? Iar ... (vezi toată discuția)