Copilul meu a fost fortat sa stea in picioare de catre profesorul de la ora. Consider ca indiferent ce ar fi facut el (faptul ca el a stat o ora in picioare denota ca nu era un copil neascultator, rau intentionat ...) profesorul a comis un abuz fizic si emotial impotriva unui minor. Mi se pare si mai grav ca desi copilul a solicitat pe parcusul orei sa se aseze, dar tot nu a fost lasat.
Am depus o plangere scrisa la liceu, dar nu mi-au lasat impresia ca se vor ocupa la modul serios de acest abuz, probabil este o practica uzuala sau ....
Doresc sa stiu daca il pot actiona in instanta pe domnul profesor.
Desigur aceasta este o optiune. Raspunsul se da in maxim 30 de zile lucratoare, la inspectorat probabil tot asa. Dupa cum spuneam nu sunt increzator ca se va intampla ceva. Copilul il va avea in contonuare la ora pe acest individ. Voiam sa stiu daca il pot da in judecata.
Este un drept constitutional sa dati pe cineva in judecata daca aceasta este optiunea dvs. Dupa parerea mea, ceea ce prezentati dvs. este de competenta unei cercetari disciplinare.
Desigur ca este vorba si de o cercetare disciplinara, dar eu intrebam daca nu se poate dubla cu o actiune in instanta. Dupa cum spuneam atitudinea celor din conducerea institutiei de invatamant a fost relaxata (si sunt politicos). In cel mai bun caz, probabil ca i se va spune profesorului ca un parinte s-a plans de comportamentul lui.
Desigur ca este dreptul meu constitutional, eu voiam sa stiu ce sanse de reusita am si cum pot afla pasii ce trebuiesc efectuati. Poate un avocat care este pe forum este dispus sa avem o discutie offline/online pe aceasta tema.
gi-jane2
Moderator 9din 9 utilizatori consideră acest răspuns util
Consider ca indiferent ce ar fi facut el
nu l-ati intrebat ?
In instanta trebuie sa probati un prejudiciu, de ordin fizic, moral..etc.
Abuzat fizic, mi se pare mult spus.
Pana la o actiune in instanta, ar trebui sa vorbiti si cu acel profesor.
Abuzuri
stv
Buna ziua,am o problema in ceea ce priveste comportamentul profesorul de educatie fizica al fiului meu.
Trecand peste subiectivismul calitatii de parinte,nu ... (vezi toată discuția)