avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Subventie somaj , conditii de acordare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Subventie somaj , conditii de acordare

1. De ce nu pot sa primesc subvenție pt un absolvent de master,care in perioada absolvirii era angajat?Eu l-am luat din somaj si a absolvit anul acesta.In lege nu scrie.Ne puteti da norme de aplicare.?
2.pt șomer de lunga durata de ce trebuie sa fie de minim 12 luni luat in evidenta?Teoretic noțiunea de șomer se refera la orice pers fără loc de muncă, în căutare, indiferent daca e in evidenta sau nu.de asemenea daca se poate o lămurire sau norme de aplicare a legii șomajului. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Sam , utilizator 19:48, 30 Octombrie 2019
HG `174/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă
[ link extern ]

șomer de lungă durată - persoana care este șomer pe o perioadă mai mare de 12 luni, în cazul persoanelor cu vârsta de minimum 25 de ani și pe o perioadă de 6 luni, în cazul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 ani și până la împlinirea vârstei de 25 de ani;
Va multumesc..am citit toate detaliile si din pacate este cum mi-au spus de la Somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie somaj Popa Adrian Popa Adrian Cat timp ai maxim sa depui dosarul la somaj in vederea obtinerii unei subventii ca angajator, in cazul angajarii unui absolvent? Exista o limita? (vezi toată discuția)
Angajare someri budurca budurca Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca OUG, privitoare la subventiile acordate firmelor care angajeaza someri peste 45 de ani aflati in plata indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Măsura de stimulare a angajatorilor conform art.85 alin.(1) ... Camelia53 Camelia53 Măsura de stimulare a angajatorilor conform art.85 alin.(1) -Legea 76/2002 Puteti sa imi spuneti daca se mai poate acorda subventia de 2250 lei daca ... (vezi toată discuția)