avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Semnatura electronica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Semnatura electronica

Va salut!
Sunt inginer constructor si lucrez in proiectare.
Pierdem foarte mult timp cu tiparirea, semnarea olografa, stampilarea si "plimbarea" hartiilor.
Am dori sa trecem in varianta 100% electronica, cel putin la inceput doar in raport cu ISU. Conform OMAI 129/2016 art. 13 alin (2) se admite depunerea documentatiilor pentru avizare / autorizare electronic insotite de semnatura electronica.
Problema o reprezinta faptul ca o serie de specialisti in constructori au si stampila. "Stampliarea" este reglementata de alte acte juridice.
Am vrea sa optimizam procesul si sa depunem documentele in format pdf cu semnatura electronita a tuturor factorilor implicati in proiect.

Alti colegi au avut sanse de reusita doar daca au tiparit, semnat olograf, stampilat, scanat, facut pdf iar apoi semnat electronic.

Ce parere aveti?

Am studiat L 455 / 2001.

Personal consider ca stampila doar certifica, suplimentar, calitatea celui care semneaza si atat.

Cred ca semnatura electronica are aceasi valoarea ca semnatura olografa + stampila.

In semnatura electronica, pe langa numele si calitatea persoane care semneaza se pot introduce si alte informatii cu ar fi numarului atestatului profesional?

Orice sfat este bine venit!

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Un contract intre doua parti Mario Bro Mario Bro Un contract intre doua parti : stampilat ,semnat olograf se poate combina si cu semnatura digitala in pdf adobe pe acelasi document si este valabil din ... (vezi toată discuția)
Un contract intre doua parti Mario Bro Mario Bro Un contract intre doua parti : stampilat ,semnat olograf se poate combina si cu semnatura digitala in pdf adobe pe acelasi document si este valabil din punct ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica edimcb edimcb Buna ziua, As dori sa aflu daca exista vreo lege care obliga ca si ofertantii sa semneze cu semnatura electronica documentatia pe care o incarca in SEAP. De ... (vezi toată discuția)