avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Semnatura electronica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Semnatura electronica

Va salut!
Sunt inginer constructor si lucrez in proiectare.
Pierdem foarte mult timp cu tiparirea, semnarea olografa, stampilarea si "plimbarea" hartiilor.
Am dori sa trecem in varianta 100% electronica, cel putin la inceput doar in raport cu ISU. Conform OMAI 129/2016 art. 13 alin (2) se admite depunerea documentatiilor pentru avizare / autorizare electronic insotite de semnatura electronica.
Problema o reprezinta faptul ca o serie de specialisti in constructori au si stampila. "Stampliarea" este reglementata de alte acte juridice.
Am vrea sa optimizam procesul si sa depunem documentele in format pdf cu semnatura electronita a tuturor factorilor implicati in proiect.

Alti colegi au avut sanse de reusita doar daca au tiparit, semnat olograf, stampilat, scanat, facut pdf iar apoi semnat electronic.

Ce parere aveti?

Am studiat L 455 / 2001.

Personal consider ca stampila doar certifica, suplimentar, calitatea celui care semneaza si atat.

Cred ca semnatura electronica are aceasi valoarea ca semnatura olografa + stampila.

In semnatura electronica, pe langa numele si calitatea persoane care semneaza se pot introduce si alte informatii cu ar fi numarului atestatului profesional?

Orice sfat este bine venit!

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Semnatura electronica edimcb edimcb Buna ziua, As dori sa aflu daca exista vreo lege care obliga ca si ofertantii sa semneze cu semnatura electronica documentatia pe care o incarca in SEAP. De ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe propria raspundere - semnatura The_Wizard92 The_Wizard92 Buna ziua, Recent a fost lansat formular.sts.ro, unde putem completa declaratiile online. In cazul in care downloadez documentul in format PDF, este ... (vezi toată discuția)
Bilant 30.06.2012 rodia rodia Buna ziua, Am vazut ca pt.transmiterea online a bilantului nu se depune decat formularul pdf. In cazul acesta se mai intocmeste rap.admin. si se pastreaza ... (vezi toată discuția)