avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Un contract intre doua parti
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Un contract intre doua parti


Un contract intre doua parti :
stampilat ,semnat olograf se poate combina si cu semnatura digitala in pdf adobe pe acelasi document si este valabil din punct de vedere legal ?
Sau trebuie doar una din variante sa fie pe document ori semnat digital ori stampilat ,semnat olograf ca sa fie legal din punct de vedere juridic?
Cel mai recent răspuns: Mario Bro , utilizator 01:45, 4 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Din moment ce ambele parti au semnat olograf pe contract acesta este valabil, nemaifiind necesara si electronic.
Am inteles ,daca este semnat olograf nu trebuie sa mai apara pe foaie si semnat in pdf digital de ..xxx cu semnatura digitala ..... data si ...etc., deoarece nici nu este legal sa apara ambele formate de semnaturi pe foaie ,cred nu ?

Pai noi achizitorul am pus stampila si am semnat olograf, l-am scanat si trimis furnizorului , ei l-au semnat ,stampilat , dar l-au si semnat digital fara sa cerem noi ,apoi l-au retrimis catre noi si l-am printat ,iar pe foaie apar doar semnaturile olografe si stampila fiecarei institutii, dar il avem si in format electronic semnat digital .
Este legal contractul sau mai trebuie sa il semnam si noi acum digital ?

Multumesc anticipat,
Buna ziua,

Contractul este semnat, deci este valabil.Stampila nu mai este obligatorie.

Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2023
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Am citit si eu acum LEGEA nr. 169 din 7 octombrie 2019, deci aplicarea stampilei este voluntara si nu mai este obligatorie .
Dar o intrebare mai am:

Daca noi achizitorul semnam contractul olograf si apoi il trimitem scanat catre furnizor , el il printeaza ,apoi il semneaza si il retrimite inapoi .

Noi il printam si acum il avem semnat de ambele parti olograf ,doar ca semnaturile apar color , dar ca si scanate, se accepta si scanate semnaturile din punct de vedere juridc ?

Contractul este valabil sau trebuie ca semnaturile olografe sa fie pe contract in original semnate cu pixul?

Multumesc anticipat ,
O zi frumoasa sa aveti domnisoara/doamna Stoica Ioana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un contract intre doua parti Mario Bro Mario Bro Un contract intre doua parti : stampilat ,semnat olograf se poate combina si cu semnatura digitala in pdf adobe pe acelasi document si este valabil din punct ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos : deoarece ... Mario Bro Mario Bro Buna ziua, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos : Deoarece nu s-a putut deplasa la firma noastra , am trimis scanat un contract stampilat, semnat ... (vezi toată discuția)
Semnatura ? un contract intre doua parti Mario Bro Mario Bro Un contract intre doua parti : stampilat ,semnat olograf se poate combina si cu semnatura digitala in pdf adobe pe acelasi document si este valabil din ... (vezi toată discuția)