avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suprapunere CCC1 cu CCC2, care sunt pasii si valoarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suprapunere CCC1 cu CCC2, care sunt pasii si valoarea indemnizatiei?

Buna ziua. Ma aflu in CCC pt primul copil care urmeaza sa implineasca 2 ani in 10 August 2020. Undeva in Iunie 2020 urmeaza sa nasc bebe 2. Care sunt pasii si cum se calculeaza indemnizatia pentru perioada in care se suprapun CCC?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 25 Octombrie 2019
In speta, concediu și indemnizația lunară pentru creșterea copilului se prelungește corespunzător până la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmă copil,

Pentru continuitatea acordării drepturilor, cererea se poate depune cu 60 de zile înaintea împlinirii de către copilul anterior a vârstei de 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap, dar nu mai târziu de termenul prevăzut la art. 15 alin. (1) lit. b) și c) din Ordonanța de Urgență nr.111/2010, pentru acestea nefiind obligatorie efectuarea concediului de maternitate.

Pe perioada suprapunerii situațiilor, cuantumul indemnizației lunare se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (n.m., 1250 lei), pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt insarcinata cu bebe 2 si urmeaza sa nasc peste ... LilianaMucioniu LilianaMucioniu Buna ziua. Sunt insarcinata cu bebe 2 si urmeaza sa nasc peste 2 luni, inainte ca bebe 1 sa faca 2 ani. In prezent sunt im CIC 1,iar firma la care lucrez intre ... (vezi toată discuția)
Suprapunere ccc1 cu ccc2 Ana Maria Radu Ana Maria Radu Daca am un bebe de 6 luni si sunt insarcinata, ce bani o sa iau ca indemnizatie in lunile care se suprapun? La bebe 1 am indemnizatia 1250 plus alocatia 200 de ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil bebe 2 Aliss06 Aliss06 Buna dimineata.. Sunt in concediu de crestere copil pana la data de 6 august 2020..dar pe data de 15 septembrie nasc pe bebe 2...intrebarea mea este...o sa ... (vezi toată discuția)