avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Malpraxis?
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Malpraxis?

Buna ziua!
Se poate considera ca un medic ortodont a facut malpraxis?

In urma cu 2 ani si o luna (20 septembrie 2017) am apelat la un medic ortodont pentru a-mi corecta pozitia dintilor si muscatura. Mi s-a aplicat aparatul dentar si am intrebat cat dureaza tratamentul(dupa cat timp o sa mi se dea jos aparatul), iar raspunsul a fost 1 an jumatate ( aprox martie 2019). In functie de aceasta aproximare, am programat nunta (24 august 2019) cu 5 luni mai tarziu fata de aproximarea medicului, am zis eu pentru a fi sigura. Bine-inteles ca luna august a venit, eu inca avand aparatul dentar, iar problema nefiind complet rezolvata( mentionez ca medicul stia ca urmeaza sa am nunta). Dat fii d faptul ca problema nu a fost rezolvata, am decis impreuna cu medicul sa dam aparatul jos pt 4 zile pentru nunta, apoi imediat dupa nunta sa il aplicam (programarea pentru reaplicare a fost in 26 august). Din 26 august medicul ma tot amana si ma duce cu zaharelul si suntem in 26 octombrie si eu tot nu am aparatul, iar dintii mei au inceput sa se miste, tinzand sa isi reia pozitia avuta inainte de a purta aparatul. Ceea ce inseamna ca practic m-am chinuit sa port aparat 2 ani de zile degeaba.

Poate fi considerat cazul de fata malpraxis? Daca da ce este de facut? De ce acte doveditoare am nevoie?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:59, 27 Octombrie 2019
Sistemul medical din România: Ce trebuie să știe pacienții despre malpraxis
www.avocatnet.ro/articol_487...

www.avocatnet.ro/articol_381...
Cititi cu atentie contractul de prestari servicii incheiat cu medicul respectiv - termene, pret, forta majora si procedati asa cum ati convenit de comun acord.
Daca nu aveti documente (contract, facturi/ chitante, etc.) este pe riscul dvs. sa patiti ceea ce descrieti. In conditiile in care apelati la o instanta de judecata va fi greu de obtinut o hotarare favorabila dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri pentru tratament ortodontic ineficient - medicul refuza asumarea greselilor larisa_b larisa_b Buna ziua, Situatia pentru care va rog sa imi acordati cateva indrumari este urmatoarea: in 2012 am mers la ortodont, colaboratorul medicului stomatolog ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am purtat aparat dentar aproape un an de zile pentru ... Bogdan2725 Bogdan2725 Buna ziua. Am purtat aparat dentar aproape un an de zile pentru îndreptarea dinților și corectarea muscaturii. După ce l am dat jos, am întrebat dacă pot ... (vezi toată discuția)
Malpraxis sau nu? Ioana072498 Ioana072498 Buna seara! As dori sa stiu daca este malpraxis sau nu, am sa povestesc pe scurt. Am avut o operatie ortognatică, totul a iesit bine, exceptând durerile ... (vezi toată discuția)