avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... pv de conciliere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

pv de conciliere

buna ziua! am de recuperat un debit de la un client, i-am trimis invitatie la conciliere directa si azi trebuia sa vina la conciliere dar nu s-a prezentat.acum eu pot sa inchei pv in care precizez punctul nostru de vedere si faptul ca el nu s-a prezentat ? ii trimit si lui o copie ? dupa 30 de zile pot introduce dosarul in instanta pentru somatie de plata? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Otilia B. , utilizator 19:07, 4 Decembrie 2009
Buna ziua !
Banuiesc ca este vorba de client persoana juridica.
Art. 720/1 din Codul de procedura civila, prevede o procedura prealabila speciala care trebuie parcursa de reclamantul dintr-un litigiu comercial inainte de introducerea cererii de chemare in judecata. In conformitate cu aceste prevederi, partea care are o pretentie evaluabila in bani, inainte de a chema in judecata partea adversa, are obligatia de a incerca solutionarea amiabila a litigiului prin convocarea la conciliere a acesteia. Rezultatul concilierii va fi consemnat intr-un proces-verbal de conciliere, iar acesta din urma va fi anexat cererii de chemare in judecata impreuna cu notificarea si dovada comunicarii.
1. Îi trimiteti o notificare si cu aceasta îi puteti trimite si o copie .
2. Da.
Cu stima !
Pentru a intoduce somatie de plata pe OG5/2001 sau OUG 119/2007 nu este necesara procedura concilierii.
Dupa ce de mai multe ori am facut invitatii la conciliere si nu s-a prezentat niciodata nimeni am renuntat la asta.
Fac doar notificare cu confirmare de primire, dau telefoane si merg pe somatia de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Neprimirea actelor comunicate - concilierea directa ramy84 ramy84 O societate comerciala a trimis o convocare la conciliere directa debitorului sau , persoana fizica, acesta insa nu a fost gasit, recomandata fiind inapoiata ... (vezi toată discuția)
Neplata facturi. cum il dau in judecata? bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am de recuperat niste bani de la un client din anul 2008. Luna trecuta am trimis o notificare cu confirmare de primire pe adresa acestuia, dar a ... (vezi toată discuția)