buna ziua! am de recuperat un debit de la un client, i-am trimis invitatie la conciliere directa si azi trebuia sa vina la conciliere dar nu s-a prezentat.acum eu pot sa inchei pv in care precizez punctul nostru de vedere si faptul ca el nu s-a prezentat ? ii trimit si lui o copie ? dupa 30 de zile pot introduce dosarul in instanta pentru somatie de plata? multumesc anticipat
Buna ziua !
Banuiesc ca este vorba de client persoana juridica.
Art. 720/1 din Codul de procedura civila, prevede o procedura prealabila speciala care trebuie parcursa de reclamantul dintr-un litigiu comercial inainte de introducerea cererii de chemare in judecata. In conformitate cu aceste prevederi, partea care are o pretentie evaluabila in bani, inainte de a chema in judecata partea adversa, are obligatia de a incerca solutionarea amiabila a litigiului prin convocarea la conciliere a acesteia. Rezultatul concilierii va fi consemnat intr-un proces-verbal de conciliere, iar acesta din urma va fi anexat cererii de chemare in judecata impreuna cu notificarea si dovada comunicarii.
1. Îi trimiteti o notificare si cu aceasta îi puteti trimite si o copie .
2. Da.
Cu stima !
Pentru a intoduce somatie de plata pe OG5/2001 sau OUG 119/2007 nu este necesara procedura concilierii.
Dupa ce de mai multe ori am facut invitatii la conciliere si nu s-a prezentat niciodata nimeni am renuntat la asta.
Fac doar notificare cu confirmare de primire, dau telefoane si merg pe somatia de plata.