avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mama a fost lovită rău, pe treapta de intrare a unui ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mama a fost lovită rău, pe treapta de intrare a unui magazin, de un hoț care încerca să scape de agentul de pază. Cine, din magazin, este responsabil pentru acest lucru?

Acum doua zile mama intra intr-un mini supermarket, era urcata pe treapta de intrare usile automate erau deschise si ea incerca sa ridica caruciorul de cumparaturi, ear practic in pragul magazinului. In cael moment un hot scapat din mainile agentului de paza o loveste in tampla si ea care pe spate spargandu-si capul, luat de SMURD, dusa pa Urgenta, taietura 6cm, varsaturi timp de 12 ore, 6 copci. Cine este responsabil ? Agentul de paza ca nu a oprit hotul, magazinul ca nu a blocat usile, magazinul ca de acolo venea hotul si nu a luat masuri care sa previna o tragedie ?
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Motanulnou , utilizator 11:31, 16 Septembrie 2020
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati politia in scris, cu nr. de inregistrare/ data. In PV incheiat de politie veti identifica responsabilitatile si puteti deschide actiune in instanta.
Politia a venit imediat, a luat declaratii si imagini de pe camerele de supraveghere din sediul central al agentiei de paza, In magazin nu se face vizioanarea camerelor de supraveghere ci numai la sediul central. Au prins hotul si este arestat. Pe mine ma intereseaza responsabilitatea fiecarei parti implicata. Deoarece in mod normal asa ceva nu ar fi trebuit sa se intample.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati politiei documentul intocmit cu ocazia cercetarii la fata locului a evenimentului produs si apoi puteti deschide actiune in instanta.
19 din 19 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma indoiesc ca magazinul va raspunde pt ceva ce nu a facut, sunt fractiuni de secunda, nu avea cand sa blocheze usile , iar paznicul sa fie vinovat ca i-a scapat.. nici atat.
Impotriva hotului va puteti indrepta pt vatamare corporala din culpa.
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi dacă hoțul a lovit-o, ce treaba are magazinul? Apelati la un mediator dupa ce aflati de la Politie datele hotului... in instanța durează f mult daca aveti tmp, vreo câțiva ani...
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2019
Ioan Viorel Danciu, Mediator

Alte discuții în legătură

Obligatia de plata a agentului de paza pentru daunele cauzate de hoti Nebraksa Nebraksa Tatalui meu i s au furat in timpul serviciului bunuri in valoare de 200 de milioane RON avute in paza, nu stiu daca erau asigurate. Acestea erau intr un ... (vezi toată discuția)
Purtare abuziva.legea 250+raport la legea 258 ralukka ralukka am o intrebare...eu sunt total pe dinafara sferei de drept.am o problema si pana sa consult un avocat din orasul meu as dori sa stiu la ce sa ma astept.Ideea e ... (vezi toată discuția)
Am alunecat pe niște sos scurs pe jos în fața unui fast food și mi-am sucit glezna. cine are obligația să curețe în fața magazinelor și cine răspunde în caz că se accidentează cineva? Radu Palu Radu Palu Este la noi pe strada, una foarte circulata, un fastfood foarte trendy, isi spune cartofarie. Teoretic fac tot felul de mancaruri din cartofi insa practic cum ... (vezi toată discuția)