avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis sedere sotie si copil
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis sedere sotie si copil

Buna ziua.
Sunt casatorit cu o cetateanca din Serbia. Doresc sa obtin pentru ea si fetita ei pemis de sedere pe teritoriul Romaniei. Nu inteleg procedura. Trebuie mai intai permis de sedere temporar (valabil 5 ani) iar apoi permis de sedere pe termen lung (valabil 10 ani)? Din cat m-am informat despre procedura, am constatat unele contradictii si lucruri care se bat cap in cap.
Este necesar sa prezentam acte doveditoare a spatiului de locuit precum si dovada asigurarii de sanatate pentru ea. Insa acestea nu se pot obtine fara permis de sedere.
Care ar fi procedura fireasca in acest caz? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Obtinere viza sedere pt cetateni irakieni ontherocksltd ontherocksltd buna ziua. caz ipotetic. daca un cetatean irakian detine o societate comerciala in romania cum poate obtine viza de sedere indelungata la noi in tara? ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare carte rezidenta permanenta A_A A_A Buna ziua, Pentru cetatean strain, tara non-UE, se poate aplica pentru solicitarea cartei de rezidenta permanenta avand urmatoarea situatie: - pe ... (vezi toată discuția)