avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Conditii acordare carte rezidenta permanenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Conditii acordare carte rezidenta permanenta

Buna ziua,

Pentru cetatean strain, tara non-UE, se poate aplica pentru solicitarea cartei de rezidenta permanenta avand urmatoarea situatie:
- pe teritoriul tarii de 5 ani (*ca student) - este adevart ca anii de studentie se calculeaza ca perioada numai jumatate?
- casatorit cu cetatean roman de 2 ani si jumatate

Pentru anii de casatorie: pot fi cumulati sau necesar cu aceeasi persoana? (in idee casatorit cu o persoana 3 ani si cu alta persoana x ani)

Pentru a solicita rezidenta permanenta, aveti idee costurile pentru a fi reprezentat de avocat? - estimativ, bineinteles. (domiciliul judetul Bihor/ flotat Bucuresti)

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters213050 , utilizator 11:41, 23 August 2011
Cartea de rezidenta permanenta se acorda membrilor de familie ai cetatenilor romani si are o valabilitate de 10 ani, iar permisul de lunga sedere are o valabilitate de 5 ani si se acorda pentru celelalte scopuri ale sederii in Romania.
Perioada de sedere in scop de studii se calculeaza la jumatate pentru rezidenta permanenta si nu se ia in calcul sederea conferita de viza diplomatica sau de serviciu si nici cea obtinuta pentru desfasurarea de activitati ca lucrator sezonier.
Nu puteti primi un drept de sedere permanenta in Romania daca va incadrati in una dintre urmatoarele categorii: aveti un drept de sedere temporara pentru studii, sunteti solicitant de azil sau beneficiar al protectiei umanitare temporare sau aveti protectia temporara a statului roman, va aflati in Romania cu viza sau drept de sedere conferit de viza diplomatica sau de serviciu.
rimul pas pentru a primi rezidenta permanenta in Romania este obtinerea dreptului de sedere permanenta. In acest sens trebuie sa depuneti urmatoarele documente:
- cerere;
- documentul de trecere a frontierei (pasaport, titlu de calatorie, etc.) in copie si original;
- acte doveditoare privind spatiul de locuit (copie si original);
- dovada asigurarii sociale de sanatate;
- dovada mijloacelor de intretinere (sunt exceptati membrii de familie ai cetatenilor romani);
- certificatul de cazier judiciar eliberat de autoritatile romane;
- documente de stare civila (daca este cazul);
- taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)
Cetatean non ue ms_0109 ms_0109 Un cetatean turc vrea sa infiinteze o companie in Ro si sa obtina permis de sedere permanenta.Cum procedeaza;acte necesare pentru infiinarea companiei ,acte ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere angajat angajat Sunt casatorita cu un cetatean american si locuim imperuna in Romania. Ce acte trebuie el sa depuna la ORI pentru a obtine viza de sedere? (vezi toată discuția)