avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot face in privinta ingradirii preptului la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot face in privinta ingradirii preptului la proprietate de catre pisicile vecinului?

Am o curte libera de 100metri si un copil de 2 ani dornic sa fie scos in curte, care la orice deschidere a usii vrea sa fuga in iarba sau la leagan. Problema este ca pisica vecinilor mei sare gardul si isi face nevoile fix sub leaganul copilului si in restul curtii. Aproximativ de 20 de ori pe saptamana. Fecale diareice, cu viermi intestinali vizibili de dimensiuni mari. Nu ingroapa fecalele, nici macar nu incearca pentru ca am surprins-o de multe ori. Mi-am cumparat casa la curte (nu suntem complex de locuinte) tocmai pentru a ma bucura de aceasta proprietate cu copilul meu. Este imposibil acest lucru. In afara de faptul ca este un lucru scarbos care ocupa timp sa tot strang fecalele, acestea reprezinta si un pericol la sanatatea copilului. Pisica nu este castrata. Din fericire un pui l-a dat, iar alti 2 amarati au fost calcati de catre alt vecin cu masina. Iubesc pisicile, am tinut 15 ani o pisica care a murit de batranete si niciodata nu mi-a stricat gazonul. Nu stiu ce pot face legal ca sa pot avea o curte curata fara fecale de pisica. Am alergie la caini, deci aceasta idee iese din discutie. Nu vreau sa ii fac rau, vreau doar o curte curata. O pot lua si duce la un adapost? Pot sa ii fac o plangere? Legea nu pare sa prevada o asemenea situatie, fiind trecute doar parcurile si locurile publice. Daca spun ca nu o ingrijeste poate spune ca nu e a lui daca nu a microcipat-o? Ce pot face? Am dat cu toate prafurile repelente, pus ultrasunete, pus reflectoare cu senzor si nimic nu merge. Vecinul nu vrea sa faca nimic in privinta aceasta, sustine sa imi "asum statul la curte". Cum ramane cu dreptul meu la probrietate? Nu imi pot utiliza proprietatea din cauza lor.
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2019
Ion Dimitri, utilizator

Alte discuții în legătură

Legal sau ilegal / eliberare zona de pisici DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Am si eu o problema. Am niste vecini care si-au lasat libere pisicile ce initial le tineau in casa. Acestea atrag la randul lor alte pisici. Casele ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului natasa13 natasa13 Buna ziua, locuiesc la parterul unui bloc cu 4 etaje. Geamurile apartamentului meu dau intr-o gradina din spatele blocului, iar vecina care sta deasupra mea a ... (vezi toată discuția)
Buna seara! ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o ... Yaruleto Yaruleto Buna seara! Ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o familie de destepti de la un bloc care isi fac nevoile peste tot in curtea casei mele? Am incercat ... (vezi toată discuția)