avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor

Bună ziua! Am și eu o întrebare va rog! Am o fetita de 4 ani rezultata dintr-o relație de concubinaj. Fetita e născută în România cu domiciliul la mine si tata ei de asemenea domiciliat la adresa mea. De 2 ani aproape suntem despărțiți și fetita a rămas la mine. El a plecat ÎN Franța și am decis sa ne înțelegem pe cale amiabila in privința creșteri ei. Eu am plecat în Anglia cu un contract de munca și am vorbit ca el sa ia fata acolo în Franța pe perioada în care eu sunt la munca. I am făcut o procura valabila pana pe 30 luna aceasta. El acum a spus ca nu o mai aduce acasă la mine. Țin sa precizez ca eu am casa mea aici, el nu are un domiciliu stabil în Franța și lucrează la negru. Ce pot face va rog? Il pot baga la răpire internațională având în vedere ca ii expira procura în 2 zile. Precizez ca eu am fost și sunt de acord sa facă parte din viata copilului. Niciodată nu i am interzis asta, m am gândit la copil nu la problemele noaste ca și cuplu. Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:31, 29 Octombrie 2019
Conteaza unde pregatiti strategia de aparare.
Va fi necesar un proces sau mai multe in funtie de tara si de strategia adoptata.

Dupa ce stabilititi tara unde sa locuiti puteti face si demersurile legale.
Da, trebuie intentata o acțiune de înapoiere fondată pe aspectele civile ale răpirii internaționale, potrivit Convenției de la Haga, 1980!
Depinde daca vine sau nu in Romania...
Apoi...ar avea nevoie de proces ca sa plece in alta tara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil din concubinaj dus din uk în românia și reținut acolo de tata Liubovi Cadis Liubovi Cadis Buna ziua. Am așa o situație, am fost un concubinaj timp de 4 ani. In acest timp am născut o fetita care acum are 3 ani. De mai mult de un an neam stabilit ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzată de răpire dacă plec împreună cu copilul din uk spre românia? Și eu, și tatăl suntem cetățeni români CristinaroZ CristinaroZ Pot fi acuzată de răpire daca plec împreună cu copilul meu din UK spre tara noastra de origine: România? Avem resedinta in Anglia, dar suntem ambii ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de.copil sau nu ? Pop cristi Pop cristi Buna ziua !Am si eu o problemă va rog sa ma ajutati cu un sfat..In luna iulie anul acesta am deschis un proces cu ordonanta prezidențială pentru custodie ... (vezi toată discuția)