avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Sponsorizare 2019
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Sponsorizare 2019

Buna ziua. O asociatie sportiva (club de fotbal), de catre cine si in ce conditii poate fi sponsorizata? Trebuie sa se inscribe intr-un registru? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 20:30, 4 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pentru a beneficia de sponsorizari , in baza contractelor incheiate cu societati ce doresc sa intreprinda astfel de activitati, e necesar , printre altele sa fiti inscrisi in Registrul unitatilor de cult. Numai in conditiile acestea, societatile va pot sponsoriza , fiind avantajos si pentru firme. Firmele isi scad din impozitul pe venit/profit datorat la buget cval. sponsorizarilor numai catre entitatile inscrise in Registru.

Împreună cu cererea de înscriere (formularul 163) entitatea nonprofit/unitatea de cult va depune și certificatele de atestare fiscală eliberate de organele fiscale locale, în a căror evidență aceasta este înregistrată ca plătitor de impozite și taxe locale.
Cererea de înscriere se completează cu ajutorul aplicației informatice afișată pe site-ul ANAF și se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanță.
ANAF va soluţiona cererile depuse de către entităţile nonprofit/unităţile de cult în termen de 10 zile de la depunere.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2019
Constantin Vera, Contabil
Un club de fotbal pentru copii (asociatie sportiva) se poate inscribe in acel registru?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate :


Asociatia Club Sportiv Stesial Bucuresti
Calea Rahovei 301, etaj 5
Sector 6, Bucuresti
CIF: 25252941/9.3.2009
Inregistrat in registrul entitatilor/unitatilor de cult din 18.04.2019
E-mail: csstesial@yahoo.com
facebook : SCRIMA STESIAL
Tel/fax: 00313331959
Tel: 0722.229.866 , 0724.288.732

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este deductibila din impozitul pe venit sponsorizarea? alina@fabrica alina@fabrica Buna ziua! Este deductibila din impozitul pe venit sponsorizarea catre un club sportiv care nu apare in Registrul entitatilor/unitatilor de cult publicat pe ... (vezi toată discuția)
Registrul entităților/unităților de cult anaf ameliee ameliee Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care sunt pasii pentru a inregistra o asociatie sportiva in Registrul entităților/unităților de cult la ANAF, in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ong la anaf rwanna rwanna Buna ziua. incerc sa aflu niste informatii de la anaf si raspunsurile primite sunt foarte vagi. Am deschis de curand o asociatie sportiva non profit, cu scopul ... (vezi toată discuția)