avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie limita de varsta

Pe 18 nov,2019 implinesc 65 de ani,sunt deja in pensie anticipata,Ce ar trebui sa fac? Trecera se face din oficiu sau mai e nevoie de ceva acte de depus?
Mulltumesc
Cel mai recent răspuns: make45 , utilizator 13:28, 31 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia anticipată se transformă în pensie pentru limită de vârstă și se recalculează prin adăugarea perioadelor asimilate și a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de suspendare a plății pensiei anticipate.

Transformarea pensiei anticipate în pensie pentru limită de vârstă, în condițiile prevăzute mai sus, se face din oficiu.
Mai am o adeverinta cu alte venituri incasate, premii beneficii pentru care s-au platit taxele aferente, primita acum doua luni .Trebuie sa fac o cerere si sa o adaug si pe aceea ?
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2019
make45, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneți o cerere împreună cu adeverinta.
Există posibilitatea că emiterea și comunicarea deciziei sa depășească data îndeplinirii condițiilor de trecere la limita de vârstă.
cum as putea sa-mi dau seama daca s-a tinut cont si de adeverinta in final
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți aștepta primirea deciziei și apoi să depuneți adeverinta.
În acest fel veți avea control de efectele adeverinței prin evoluția punctajului mediu anual.

Alte discuții în legătură

Pensie la limita de varsta Martonze Martonze Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, daca pe talonul de pensie al unui pensionar cu pensie anticipata figureaza la puncte acumulate sa zicem 1 punct, in acest 1 ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie anticipata broscatani broscatani buna, as vrea si eu sa stiu daca pensie anticipata se recalculeaza dupa o anumita perioada sau ramane cu acea penalizare de 5 ani pana la implinirea varstei ... (vezi toată discuția)
Pensionare Lylah Lylah cum se face trecerea in acte de la pensia anticipata la pensia pt limita de varsta? cat durează? :frantic: (vezi toată discuția)