Buna seara! Am divorțat acum doi ani, am doi copii minori iar in înțelegerea notariala tatăl copiilor și-a asumat o anumită suma de bani și faptul ca va lua copii trei zile pe săptămâna. In aceasta perioada nu a respectat programul cu copii iar acum s-a mutat din localitate și ii ia doua zile la doua săptămâni. As dori sa știu dacă poate sa nu respecte cele stabilite la notar fără consecințe și după bunul plac. Multumesc!
acordul parental constituie titlu executoriu, puteti apela la un axecutor judecatoresc.
conteaza mult ce scrie in acel acord si cum si daca poate fi interpretat. Mergeti intai la un avocat.
Sa se puna in executare acel program de vizita, ar fi o premiera, dupa mine, nu se va intampla.
Puteti sa executati silit in ce priveste pensia.
Pt ca omul s-a mutati, poate cere in instanta stabilirea unui program de vizita dupa cum poate el sa ii ia.
In final, nu o sa il puteti obliga sa ii ia 3 zile pe saptamana.
Tatal poate sa ia minorul mai putin decat scrie in actul notarial fara a suferi consecinte juridice.
Situatia ar fi fost aceeasi si daca ar fi existat o hotarare judecatoreasca.
Dupa parerea mea, avocatii pot gasi variante juridice in sensul dorit de dvs. dar este necesar ca persoana sa aiba avocat angajat la notar pana la momentul semnarii actelor la notar intrucat dupa aceea nu se mai poate face nimic.
Nu cred insa ca cineva a angajat avocat pentru asa ceva pana in prezent deoarece mamele in general sunt fericite daca nu sunt deranjate de tati si cazurile ca acesta sunt foarte rare.
Martonze
Utilizator 2din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Răspunsul la întrebarea dvs. este DA ! Domnul tată poate să nu respecte convenţia notarială, NU aceeaşi ar fi situaţia dacă dvs. aţi reţine copiii în acele 3 zile - atunci aţi putea fi penalizată cf.art.20 din Legea 272/2004, în paralel cu art.906 alin (2) şi condamnată penal cf. art.379 alin. 2., în acelaşi timp.
Asta fiindcă Consiliul Europei a stabilit egalitatea între tată şi mamă în ceea ce priveşte copilul.
Egalitatea este pe hartie pentru ca in fapt...nu prea exista...
Se fac discriminari adesea si se pare ca nu sunt recunoscute in Romania ca si discriminari pana in acest moment.
In aceasta materie totul poate fi aiurea...incepand de la lege si pana la cei care aplica legea...indiferent de institutie...si dreptatea nu prea are deloc treaba...
Egaliltatea exista, independent care este parintele la care locuieste copilul. Cand spuneti ca nu exista egalitate, presupuneti ca mamele au locuinta stabilita la ele...
Doamna, e important de ce 3 zile cu 4, cat e pensia, daca vreti sa o executati... Ce varsta au copiii mai e relevant, daca sunt la scoala sau gradinita...
Program de vizitare
conpama
Buna ziua. Sunt mama a doi copii minori. Sunt divortata de 4 ani, timp in care tatal copiilor mi-a deschis si un proces prin care sa isi insuseasca \\"dreptul ... (vezi toată discuția)