avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizite in afara programului. Îl pot reduce dacă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizite in afara programului. Îl pot reduce dacă demonstrez că minorii sunt afectați emoțional în urma lor?

Buna ziua, am incheiat divort notarial, avand 2 minori de 5 si 7 ani, domiciliul la mine, la mama.

Are tatal dreptul, prin lege, sa vina la noi acasa in afara orelor stabilite prin conventie? Ce se intampla daca el imi zice ca vrea sa vada copiii si eu imi exprim dezacordul (in afara programului stabilit)?

Spre exemplu, a avut copiii la el pana la ora 20.00 si la ora 23.15 a venit ca vrea sa le spuna ceva. L-am lasat, a intrat si le-a zis ca nu stie cand o sa se mai poata vedea cu ei...o aberatie care i-a ranit emotional pe copii. Am zis sa-l las ca sa nu ii ingradesc dreptul de a relationa cu copiii. Pe viitor nu mai vreau sa il las asa cand are chef, sa vina.

De asemeni, pot reduce programul de vizita daca demonstrez ca ei sunt afectati emotional dupa vizitele la el? Evaluari de la psihologi sunt acceptate? Cum sa procedez?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: againstPAS , utilizator 15:14, 4 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Puteti incerca prin instanta dar e bine sa va ganditi ca peste ceva timp copiii cresc si s-ar putea sa aveti surpriza ca baietii, mai mari fiind, sa se duca la tata si sa spuna LA REVEDERE ca noi nu ne intoarcem. Cum este?
Nu incercati sa rezolvati sypararile dintre dumneavoastra si fostul sot pe spinarea copiilor.
Poate discutand civilizat cu tatal minorilor (apropos, asta NU SE POATE SCHIMBA NICIODATA) gasiti o cale de mijloc privind programul.
acest răspuns util
Poate nu ar strica sa mergeti impreuna cu tatal la consiliere parentala. Nu ii este nimanui usor dupa un divort, dar important este ca adultii sa se comporte echilibrat si sa aiba in vedere binele copiilor. Nu aveti obligatia sa il primiti in afara programului stabilit, dar pot exista situatii in care sa le permiteti sa relationeze si in afara programului, depinde de context. Nu am inteles de ce ati restrange programul tatalui. Ce credeti ca va da dreptul sa decideti ca prezenta tatalui ii afecteaza? Nu sunteti pe o pozitie de superioritate fata de el, ci sunteti parinti pe picior de egalitate.
acest răspuns util
Parinti pe picior de egalitate sunt ei care, pe picior de egalitate, au facut cam acelasi lucru pentru opilul lor. Doar adn-ul nu confera nici calitatea de parinte, nici drepturi egale, ci doar stabileste filiatia! Caci 'any fool can be a father, it takes a real man to be a daddy"
Cum poate un parinte sa vina in vizita la copii dupa ora 23? Cum de nu dormeau copiii la ora aia?
Doamna draga, chiar daca ati divortat si aveti copii, nimeni nu are dreptul sa va dernjeze si sa va incalce dreptul la viata privata. (in numele a nimic!)
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
proastasatului, utilizator
Daca divortul este recent (si ma gandesc ca este avand in vedere ca a fost notarial), important este ca trecerea sa se faca treptat si pt ei. Daca ei erau obisnuiti ca tatal lor sa le citreasca pana adorm de exemplu, pot exista motive si pt prezenta tatalui la o ora tarzie. Dar cu certitudine nu sunteti obligata sa il primiti. Mergeti la consiliere si acordati-va putin timp sa va acomodati fiecare si mai ales copiii cu noua situatie. Incercati sa intelegeti ca desi aveti domiciliul copiilor, asta nu inseamna ca aveti dreptul sa decideti restrangerea dreptului tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe audio divort Willie Willie Probele audio pot fi folosite in instanta la procesul de divort ( cu minor ) ? Imi suspectez viitorul fost sot ca ma provoaca intentionat si ma inregistreaza ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor giuliat giuliat Buna ziua , Am nevoie de un sfat din partea dvs va rog! Conform hotararii judecatoresti ,tatal minorului meu in varsta de 8 ani ,are program de vizitare ... (vezi toată discuția)
Părinţi divorţaţi, ore de vizită copil minor sebestyenrozalia sebestyenrozalia Bună ziua! Prietena mea este într-o situaţie, nu ştiu cum să o denumesc mai exact, decât penibilă. Pe scurt, părinţii divorţează (abuz emoţional ... (vezi toată discuția)