avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tavanul de la baie este atât de îmbibat de apă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tavanul de la baie este atât de îmbibat de apă încât va cădea, iar conducerea asociației nici măcar n-a oprit apa. Unde pot face reclamație?

Apartamentul mamei mele este nelocuit ea fiind internata la un cămin de bătrâni.
Luni 26.10.2019 primesc tel. de la casiera și mi se spune ca la subsol curge apa, sa iau legătura cu instalatorul( mi se indica nr. de tel).
Dupa discuția cu Instalatorul merg la apartament și constat ca picura apa din tavan iar pe jos este apa de un deget.
Merg la casiera o înștiințeze, sun Instalatorul și ii rog pe amindoi sa oprească apa pe coloana.
De 3 zile ma pling ca tavanul de la baie este asa de îmbibat cu apa incit va cădea, asta din cauza inundații produse la un superior dar care ar fi acela nu se știe.
Apa nu a fost oprita iar comitetul nici măcar nu poate fi contactat, Pe casiera nu o interesează și nimeni nu face nimic.
În aceste condiții unde as putea face reclamație astfel incit să-i trezească la realitate pe cei din comitet? Cine suporta daunele din apartament? realizate din cauza incompetentei unui comitet care funcționează după cum vrea el și nu în interesul proprietarilor?
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 14:01, 2 Noiembrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu puteti contacta reprezentantii asociatiei dv de proprietari probabil ca este vorba despre un deficit in colaborare
Initial sesizati oficial presedintele de asociatie care este proprietar in condominiu
Daunele din apartament pot fi recuperate fie de la asociatie daca defectiunea este la instalatia parte comuna condominiu fie de la proprietaul al carei instalatii a generat inundatia
Nu este obligatoriu ca daunele sa fie generate de incompetenta comitetului executiv in cazul in care inundatia a fost generata de defectiune la instalatia individuala
Președintele și administratorul sint instiintati dar nu au binevoit sa oprească apa pentru ca ei nu sint afectați cu nimic.
Cine trebuie sa ia masuri nu ei?


VyoT a scris:

Președintele și administratorul sint instiintati dar nu au binevoit sa oprească apa pentru ca ei nu sint afectați cu nimic.
Cine trebuie sa ia masuri nu ei?

Nu aveti asigurare la apartament ?
Verificati sa nu cumva sa fie o problema de la cel de deasupra dvs. Sa nu tina de asociatie.
Va duceti in subsol si opiti apa. Daca nu va pricepeti, chemati un instalator. Dupa asta il rugati sa constate cam de unde curge. Daca nu poate sa repare nimic, rugati-l ca macar sa desfaca racordurile de legatura ca daca cumva dau drumul la apa sa curga extrem de mult, astfel ca sa nu le permita efectiv sa dea drumul la coloana pana nu se face reparatia. Cu apa oprita garantat se vor sesiza sa repare.

Alte discuții în legătură

Am fost inundat. vina administratorului?!?!? _ginu_ _ginu_ Am fost inundat, locuiesc intr-un bloc la etajul 2 intr-o garsoniera si in urma cu trei zile am fost inundat usor, atat eu cat si vecinul de la 3 si 2. A venit ... (vezi toată discuția)
Plata reparatilor in urma inundatilor hadrian01 hadrian01 Buna ziua.In urma cu cateva zile sa dat drumul la agentul termic fara a se anunta de catre asociatie in nici un fel.Am facut inundatie si am inundat si alte ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)