avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa speciala pentru promovarea turistica , taxa ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa speciala pentru promovarea turistica , taxa salvamont

Sunt persoana fizica neautorizata si obtin venituri din inchirierea in scop turistic a unei singure garsoniere .Avand in vedere ca veniturile obtinute din inchirierea in scop turistic a mai putin de 5 camere sunt considerate venituri din cedarea folosintei bunurilor as dori sa aflu daca se poate considera ca eu desfasor activitate de cazare si ca prestez servicii de cazare .Va intreb acest lucru deoarece am primit o instiintare de la Consiliul Local al Mun Brasov -Directia Fiscala prin care mi se comunica faptul ca activitatea mea este clasificata sub cod CAEN 55 Hoteluri si alte facilitati de cazare si conform HCL nr 182 / 2018 , republicata conform HCL
nr.68/2019 persoanele fizice care presteaza servicii de cazare datoreaza taxa speciala salvamont si taxa speciala pentru promovarea turustica si ca as datora aceste raxe .. Eu nefiind persoana fizica autorizata , ci doar o simpla persoana fizica , nu am niciun fel de cod CAEN si nu stiu daca se poate considera ca prestez servicii de cazare atata timp cat nu sunt persoana fizica autorizata .Ca urmare , nu stiu daca se poate considera ca indeplinesc criteriile pentru a datora aceste taxe .Va rog daca poate cineva sa ma lamureasca .Multumesc !

Alte discuții în legătură

Taxa salvamont ? Daniela@ Daniela@ Buna ziua .Am un apartament 3 camere in regim hotelier .Am ales ca metoda de plata a impozitului varianta simpla pe camera 1500 pe an pe camera .Azi m am ... (vezi toată discuția)
Emitere factura+chitanța de către o persoană fizică – închiriere apartament in scop turistic Ioan radulescu Ioan radulescu Buna ziua, Am un apartament pe care doresc sa îl închiriez in scop turistic. Menționez ca nu am nici o diploma turistica pentru a putea avea un pfa. Care ... (vezi toată discuția)
Categorie de venit pentru inchiriere in regim hotelier andu.tm andu.tm Buna ziua, Nu sunt sigur ce trebuie bifat in declaratia unica la categoria de venit in contextul urmator: * sunt PFA cu obiect principal de activitate ... (vezi toată discuția)