avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectarea hotărârii judecătorești privind ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectarea hotărârii judecătorești privind minorii și alienare parentală din partea tatălui, plus comportament violent față de mine: ce pot face în situația asta?

Ce anume pot face in situatia in care desi, dupa divort timp de 2 ani jumatate tatal nu s-a preocupat de copii, apoi solicita in instanta un program foarte complex de vizitare si timp petrecut cu copiii si cu care am fost de acord ( de dragul copiilor) incheiat printr o "tranzactie" care face din actuala hotarare judecatoreasca prin care avem tutela comuna, in conditiile in care tatal nu isi respecta programul, ba chiar dupa ce i am permis ( tot datorita copiilor) sa petreaca timp cu ei, in timpul programului meu incearca fata de copii alienare parinteasca avand fata de mine un comportament violent, reusind chiar sa ma calce pe picior cu masina?

Vreau sa specific ca m am adresat si politie pt nerespectarea programului de vizita, insa politistul in cauza desi i am prezentat dovezi in acest sens,a considerat ca trebuie sa ii dea NUP tatalui.Acest aspect doar l-a facut pe tata sa isi creasca gradual atat partea agresiva la adresa mea, cat si o alienare parentala mai profunda fata de copii, acestia ( in timp ce stau la tatal lor) plangand ca nu mai vor sa stea cu mine
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 14:51, 6 Noiembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul mai are si punctul 4, ca idee.

(4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:

a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;

b) dacă persoana vătămată a acţionat explicit cu intenţia de a fi văzută ori auzită de făptuitor;

c) dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni;

d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.

In fine, nu se apuca femeia sa faca acuma pe detectivul ca nu e treaba ei.
Faceti plangere pt loviri si alte violente, luati-va certificat medico- legal, cereti ordin de protectie si cereti monitorizarea programului de vizita.
Daca se foloseste de vizitarea copiilor ca sa le bage in cap diverse, puttei cere in instanta ca vizita sa se faca in prezenta unui tert, poate fi si de la protectia copilului.



Bun, și unde anume scrie ca o posibila alienare constituie infracțiune?
Sau unde scrie ca niște vorbe spuse odată la nervi au avut efect de alienare asupra copilului?
Nu de alta însă bănuiesc ca tatăl nu înjura mama mereu și dacă ar fi sa înregistreze mama ar surprinde și multe convorbiri care NU sunt alienare și care nu reprezinta infracțiune deci sunt ilegale și înregistrarea lor a fost o infracțiune și ajungem fix unde am zis eu.
Evident ca doamna nu se apuca sa o facă însă nu vreau sa dați idei celor care vor sa își spioneze fostul partener sub pretextul griji fata de copil cum ca ar putea sa o facă fără repercusiuni legale.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
When, utilizator
Stimate domnule When, cititi postarea initiala si o sa aflati ca doamna se refera si la alienarea copiilor dupa vizita la tata. "Acest aspect doar l-a facut pe tata sa isi creasca gradual atat partea agresiva la adresa mea, cat si o alienare parentala mai profunda fata de copii, acestia ( in timp ce stau la tatal lor) plangand ca nu mai vor sa stea cu mine". Deci neavand date despre varsta copiilor si daca pot fi citati ca sa se poarte discutii direct cu ei, singura posibilitate ramane inregistrarea. Cred ca toti suntem constienti ca o vizita cu supraveghere nu va aduce nimic "interesant". Inregistrarea nu este de loc scumpa sau complicata. Exista ceasuri de mana care au aceasta functie, exista brelocuri, pixuri, ursuleti ... Inregistrarea nu e ceva nou, necunoscut sau senzational. Se practica de cand e lumea cu mijloacele disponibile la momentul respectiv.
Se practica de când lumea dar nu o face mai legala iar instantele resping pe banda rulanta aceste probe și în plus asa cum am scris mai su este o infracțiune.
Personal sunt de acord ca asa ceva ar lamuri multe aspecte însă nu e mijloc legal, nu se accepta ca proba iar șansele da ajungi tu cu dosar penal sunt maxime.
Exista ceasuri care înregistrează, butoni la cămașă dau multe alte dispozitive nedetectabile. Ilegale însă.
A fost chiar un caz când mama a trimis copilul cu dispozitiv de înregistrare ca să dovedească ca acesta se vede cu tatăl lui. Ghiciți cine a fost executata silit și cine are dosar penal. S-a considerat ca a fost o încercare de alienare din partea mamei ca nu a lăsat copilul sa se apropie de tata știind ca aceasta asculta.
Dar sunteți liber sa încercați.
cat si o alienare parentala mai profunda fata de copii, acestia ( in timp ce stau la tatal lor) plangand ca nu mai vor sa stea cu mine

Sau unde scrie ca niște vorbe spuse odată la nervi au avut efect de alienare asupra copilului?

Unde scrie ca au fost doar niste vb spuse odata la nervi?

Doamna, dati copiii doar cand tatal are program.
Cati ani au copiii?
Incercati sa aflati de la ei de ce nu mai vor la dvs.

Alte discuții în legătură

Program vizita minor impiedicat de mama Fane_S Fane_S Buna ziua ! As dori sa va intreb , ce as putea face in cazul meu , in legatura cu vizita copilului meu , pe care nu mi-l lasa fosta sotie , eu avand drept de ... (vezi toată discuția)
Are dreptul fostul sot sa inregistreze copilul (8 ani), fara consimtamant, in timpul programului de legaturi? Emma_amb Emma_amb Buna ziua, In urma unui prim termen de Apel la o contestatie la executare a minorului (pornita din partea fostului sot), am descoperit ce probe a depus ... (vezi toată discuția)