avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Furnizorul mi-a comunicat că nu se emite factură ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Furnizorul mi-a comunicat că nu se emite factură pentru polița de asigurare, dar firma nu îmi decontează suma în lipsa facturii. Polița de asigurare se poate înregistra în contabilitate?

Buna ziua,

1: Furnizorul mi-a comunicat ca nu se emite factura pentru polita de asigurare
2:Firma nu vrea sa-mi deconteze suma aferenta politei, in lipsa facturii.

Intrebare:

Polita de asigurare se poate inregistra in contabilitate?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Harenciac Sebastian , utilizator 00:42, 21 Februarie 2024
Buna ziua,

Politele de asigurare nu sunt purtatoare de TVA, motiv pentru care nu se emit facturi pentru acestea.

In schimb, pentru plata prin virament bancar, se emit deconturi de plata, care impreuna cu o copie a politei de asigurare se poate inregistra in contabilitate.

Firma va poate deconta fara niciun fel de problema prima de asigurare.

Explicati administratiei si contabilitatii ca documentele (dar neaparat impreuna puse), sunt documente fiscale si totodata, deductibile.

Succes!
Se emite polita si o chitanta anexata care se poate trece in contabilitate. Niciodata nu se emite factura. Azi am primit 3 polite de asigurare si sunt exact cum am spus. Sunt platite prin OP, deci nici macar chitanta nu exista. Intrebati contabila de la firma cum inregistreaza asigurarea auto obligatorie in contabilitate?
Care este contextul refuzului? Pun intrebarea pentru clarificari, fara a pune la indoiala raspunsurile colegilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contul 613 Cheltuieli cu primele de asigurare. Niciodata (30 de ani) de cand fac anual asigurari nu am primit factura. Nu se emite si nici nu exista formulare. Asigurarea nu este purtatoare de TVA. Inregistrati cheltuiala direct in 613 ca e prin casa sau banca nu conteaza. Atasat puneti chitanta sau OP-ul si eventual o copie dupa asigurare.
Buna ziua,

Le-am predat chitanta+polita. Secretarea mea de la firma, e cu contabilitatea in urma. Dupa ce i-am explicat cum sta treaba cu contabilitatea, mi-a zis ca de data asta merge asa (si-a dat seama ca am dreptate) dar data viitoare vrea factura :)):)). Deci tot "toanta" a ramas.

Multumesc de raspuns

Alte discuții în legătură

Contabilitate vatamanescu dumitra vatamanescu dumitra Buna ziua , va rog frumos daca poate cineva sa-mi spuna cum se inregistreaza o chitanta fara factura , exemplu chitanta emisa de Asirom ,asigurare fara ... (vezi toată discuția)
O firma achizitioneaza asigurare casco (temă) ionela_georgiana ionela_georgiana O firma din Bucuresti Platitoare de tva achizitioneaza asigurare casco de la o firma din Bucuresti in valoare de 100 de lei si o asigurare pentru marfurile ... (vezi toată discuția)
Scutirea de tva conform art.141 alin2 lit b din codul fiscal bizic ioana bizic ioana o societate care are contract de prestare servicii pentru o firma de asigurare/reasigurare , este platitoare de tva? (vezi toată discuția)