In decembrie 2007 aparea stirea:
Serviciile de marketing si cele administrative aferente serviciilor de asigurare-reasigurare, precum si furnizarea de informatii si intocmirea rapoartelor pentru asigurati, nu vor mai fi scutite de plata TVA, din 2008, potrivit modificarilor normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal, puse in dezbatere publica de Ministerul Economiei si Finantelor, informeaza Rompres.
Organizarea si managementul sistemului informatic al societatilor de asigurari vor urmeaza sa fie scoase, de asemenea, de sub regimul scutirii de la plata Taxei pe Valoarea Adaugata.
Depinde ce fel de servicii practicatiB-)
Asa arata Art.141,al.(2) lit.b dupa modificare:
b) operatiunile de asigurare si/sau de reasigurare, precum si prestarile de servicii in legatura cu operatiunile de asigurare si/sau de reasigurare efectuate de persoanele impozabile care intermediaza astfel de operatiuni; textul initial:b) operatiunile de asigurare si/sau de reasigurare, precum si prestarile de servicii in legatura cu operatiunile de asigurare si/sau de reasigurare efectuate de persoanele care intermediaza astfel de operatiuni;
am un srl, cod caen 6622, si in baza unu contract de agent pt intremedierea asigurarilor, prestez servicii pt o firma de asigurari.
de asemenea in baza unui contract de management, mi se acorda o indemnizatie de management ca si manager al unei agentii.
va rog sa-mi spuneti daca sunt platitor de tva, in cazul in care ar fi cazul?
am un srl prin care presteaza servicii pentru o societate de asigurari
pt aceasta primesc comision pt intocmirea politelor,
sunt obligata sa platesc tva cand facurez acest comision catre firma de asigurari????